SEAT contempla fabricar el nou Cupra Formentor híbrid a Martorell

634
SEAT Formentor Cupra. Foto: La Vanguardia
SEAT Formentor Cupra. Foto: La Vanguardia

SEAT ha presentat aquest dimarts al Saló de l’Automòbil de Ginebra el Cupra Formentor, un nou SUV cupè o CUP. El cotxe sortirà al mercat l’any 2020 i la planta de Martorell té possibilitats d’adjudicar-se la fabricació. Luca de Meo, president de SEAT, ha dit que “és el millor cotxe de la història de la companyia”.

Cupra és, des de fa un any, una marca autònoma dins de SEAT i les seves vendes estan registrant creixements de més del 40% el 2018, impulsades, sobretot, pel mercat alemany, on el segment prèmium representa un terç de les matriculacions. El Formentor és el primer model desenvolupat específicament per a la marca Cupra, tot i que no es descarta que, més endavant, s’introdueixi alguna versió per a la marca SEAT.

El Saló de Ginebra també li ha servit a SEAT per presentar el nou vehicle elèctric SEAT ‘el Born’, que pren el nom del barri barceloní, i que es preveu surti al mercat a finals de l’any vinent. Es fabricarà a Alemanya, sobre la plataforma ID de Volkwagen. Els altres dos productes que configuraran l’electromobilitat de SEAT són el Minimó (el quadricicle a mig camí entre una moto i un cotxe destinat a les flotes de car-sharing) i la versió elèctrica del petit Mii, que es fabrica a Bratislava.