SEAT contribueix a millorar l’entorn forestal i fluvial del Parc de Can Cases

1768
Plantada projecte Arboretus SEAT a Can Cases
Plantada projecte Arboretus SEAT a Can Cases

L’empresa automobilística SEAT, en col·laboració amb l’Ajuntament de Martorell, està desenvolupant el projecte ‘Arboretum’ al Parc Forestal de Can Cases. Consisteix en la plantació de 80 espècies autòctones d’arbres de ribera i contempla la implantació de codis QR per identificar les espècies amb el telèfon mòbil. A més, s’ha restaurant la font de La Mina com a microhàbitat aquàtic per la cria d’amfibis, especialment de la granota reineta.

El responsable de Relacions Institucionals de SEAT, Ciriaco Hidalgo; el responsable d’Enginyeria de Processos i Medi Ambient de SEAT, Joan Carles Cases; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, han assistit aquest matí a una jornada de plantació amb voluntaris de SEAT, de l’Escola d’Educació Especial El Pontarró, del Centre Ocupacional de Can Serra i de l’Arc de Sant Martí.

“El projecte ‘Arboretum’ s’emmarca dins el programa ‘Ecomotive Factory’ de SEAT, que vam iniciar ara fa 7 anys, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels processos productius en nostre entorn . Com a complement, vam voler posar en marxa aquest programa de biodiversitat”, ha dit Joan Carles Cases.

Joan Carles Cases, responsable Medi Ambient SEAT

Cases ha reconegut que “la recepció del projecte per part de l’Ajuntament ha estat molt positiva i hem tingut tot tipus de facilitats per dur-lo a terme. Creiem que l’entorn és ideal perquè està ubicat a Martorell, que és un dels municipis on es desenvolupa l’activitat de SEAT, i perquè en aquest parc hi ha gran afluència de gent que ve a fer les seves activitats a l’aire lliure”.

Joan Carles Cases, responsable Medi Ambient SEAT

“Des de l’Ajuntament hem volgut que les persones amb discapacitat intel·lectual que tenim a casa nostra participessin d’aquesta actuació de millora de l’hàbitat forestal i fluvial”, ha remarcat l’alcalde. “Des de tots els punts de vista aquest projecte és molt positiu perquè ajuda a conscienciar la gent de la preservació del medi natural, i es fa en un entorn proper als martorellencs i a la factoria SEAT”, ha dit Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Enrique Enciso, representant de Sylvestris, empresa de caràcter social encarregada de fer realitat el projecte sobre el terreny, ha detallat que “s’han seleccionat 80 espècies forestals típiques de la flora catalana, entre arbres, arbustos i matolls, per crear-ne una col·lecció de diferents vegetals fàcils d’identificar. Al voltant dels arbres hem col·locat uns protectors especials amb un codi QR, que ens deriva a una fitxa tècnica amb informació sobre cada espècie. A més, hem habilitat una petita bassa, ja existent, per a que la granota reineta pugui procrear”.

Enrique Enciso, representant Sylvestris