SEAT convoca 60 noves places de Formació Professional Dual pel proper curs 2016-17

428
SEAT

Ja està obert el període de preinscripció del curs 2016-2017 de l’Escola d’Aprenents de SEAT. Els joves que vulguin formar part del centre de formació de la companyia automobilística poden presentar la seva sol·licitud, abans del 27 de maig, i optar a una de les 60 places disponibles pel curs vinent. L’Escola d’Aprenents oferta els cicles formatius de grau mitjà de Mecanitzat i manteniment Electromecànic d’Instal·lacions.

Després d’un procés de selecció, que consta de proves psicotècniques, una entrevista personal i una avaluació de l’expedient acadèmic, els 60 joves seleccionats iniciaran al setembre el primer curs dels dos cicles formatius de grau mitjà: 30 alumnes podran estudiar el mòdul de Mecanitzat i 30 el de manteniment Electromecànic d’Instal·lacions. Els requisits imprescindibles per optar a una d’aquestes places són haver nascut entre 1996 i 2000 i tenir completada l’Educació Secundària Obligatòria o una titulació equivalent en formalitzar la matrícula.

Per obtenir més informació, els interessats poden visitar les instal·lacions i conèixer tots els detalls sobre la Formació Dual impartida per SEAT a la jornada de portes obertes de l’escola. La visita es farà aquest dissabte, 16 d’abril, de 9.00 a 13.00 h. L’Escola d’Aprenents es troba al passeig de la Zona Franca, 53-55, de Barcelona. La preinscripció es pot fer a través de la pàgina web http://seatjobs.seat.es/escuela-de-aprendices-de-Seat/

La nova responsable de Formació de SEAT, Laura Carnisser, assegura que “amb la Formació Dual de l’Escola d’Aprenents de SEAT els joves tenen una triple oportunitat: aprenen un ofici, el desenvolupen en un entorn de treball real i poden incorporar-se a la plantilla amb un contracte indefinit al finalitzar la seva formació”.

Formació amb contracte laboral i retribució mensual

El sistema de formació dual es basa en el model alemany, que combina formació teòrica i pràctica a les aules amb períodes de treball en les plantes de producció de SEAT. Durant els tres anys de formació, que inclou 4.625 hores al llarg de tres cursos, els estudiants signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar i perceben una remuneració mensual en base a les pràctiques que realitzen. A més, totes les despeses de l’ensenyament són a càrrec de l’empresa.

L’Escola d’Aprenents de SEAT és un centre d’excel·lència de formació professional, la clau d’èxit és la unió de l’alt nivell tècnic de les instal·lacions i dels formadors amb la realització de pràctiques formatives en un entorn real. Actualment aprenen i treballen 185 joves a l’escola de SEAT, dels quals 10 són dones, el doble que el 2013.