SEAT estalvia 12,6 milions d’euros gràcies a les idees dels treballadors

1163
'Idees de Millora' SEAT
'Idees de Millora' SEAT

El programa ‘Idees de Millora’ impulsat per SEAT, que fomenta des de fa gairebé dues dècades la participació de la plantilla en la consecució d’estalvis i millores de processos, es va traduir l’any passat en un estalvi per a la companyia de 12,6 milions d’euros. L’empresa va aconseguir aquesta xifra gràcies a les propostes dels empleats, que van aportar 11.200 idees de millora.

Els empleats de SEAT van proposar les seves idees per a contribuir a optimitzar els processos i, per tant, aportar la seva visió per fer més eficient la companyia. Prop de la meitat de les iniciatives van ser premiades per la seva originalitat, capacitat d’aplicació o benefici per a la companyia.

En total, SEAT va repartir 2.123.00 euros en premis entre els seus treballadors, classificats en deu categories: Producte, Instal·lacions, Ergonomia, Estalvi Energètic, Easy Idees, Millora dels Processos, Qualitat, Medi Ambient i Innovació. Entre les més singulars, destaquen les iniciatives que tenen a veure amb l’estalvi energètic i les relacionades amb l’eficiència de les instal·lacions.

Per exemple, en l’aplicació dels adhesius que s’utilitzen per al segellat dels vidres dels vehicles. La idea aportada per un treballador de la cadena de muntatge va aconseguir que en la seva aplicació s’aconseguissin dues geometries diferents, vàlides tant per a l’última versió del SEAT Ibiza com per l’anterior. Gràcies a això s’ha evitat fer una inversió en la instal·lació, durant el temps de convivència d’ambdues versions en la cadena de muntatge.

El programa ‘Idees de Millora’ fomenta la participació de la plantilla en la consecució d’estalvis econòmics o energètics, i escolta propostes de millores generals en l’entorn laboral. Té com a objectiu, a més de l’estalvi, inspirar la creativitat com a competència clau. Durant els sis primers mesos d’aquest 2018 ha rebut un total de 7.381 idees, el que suposa una participació més gran que en el mateix període de 2017.

El programa s’està reinventant per incorporar conceptes d’innovació, gamificació i col·laboració social. Es dirà ‘Idees SEAT’ i veurà la llum el 2019. A més de comptar amb l’opinió dels seus empleats, SEAT porta a terme activitats per perfeccionar les competències i inspirar als seus treballadors en l’aprenentatge continu. Una mostra d’això és el programa ‘Always Learning’, que la marca posarà en marxa pròximament.

En un moment de profundes transformacions tecnològiques, que canvien les necessitats en la forma de treballar, els diferents departaments de la companyia estan identificant les seves necessitats per al futur, per així dissenyar una oferta formativa que proporcioni als seus empleats el coneixement necessari.

Tots els treballadors tindran l’oportunitat de cursar una formació a la seva elecció, estigui o no relacionada directament amb el seu lloc de treball. Serà una formació bonificada, que tindrà lloc fora de l’horari laboral, i en modalitat presencial o online. El curs que cada un d’ells realitzi, s’incorporarà automàticament al seu perfil professional, en un procés de benefici mutu, en què el treballador rep formació en una matèria de la seva lliure elecció i SEAT disposarà d’aquesta informació per localitzar i promocionar el talent intern.