Seat firma un nou conveni que impulsa la competitivitat i la distribució de beneficis

404

La direcció i els sindicats majoritaris de Seat (UGT i CCOO) han signat avui el 19è conveni col·lectiu. El text recull, com aspectes destacats més millores en el sistema de retribució variable i noves mesures que impulsen la competitivitat i preparen a l’empresa per a futurs increments de la producció. El nou conveni estarà vigent entre 2016 i 2020 i ha estat signat per 10 dels 13 representants sindicals del Comitè Intercentres de Seat.

Els treballadors de Seat han acceptat en referèndum el nou conveni col·lectiu pactat entre la direcció i els sindicats. El nou conveni preveu que el sou dels treballadors creixi un 0,25% cada any i, a més, cada empleat rebrà un pagament únic de 300 euros en el moment de la firma del text. A més, si Seat té beneficis de 100 milions d’euros, el 2% d’aquests guanys es repartiran entre la plantilla.

Per al president del Comitè d’Empresa de Seat i secretari general d’UGT Matias Carnero, “es tracta d’un conveni equilibrat i que millora substancialment l’anterior. Amb aquest conveni no només es mantenen els drets adquirits, sinó que se’n afegeixen de nous. D’aquesta manera, Seat continua oferint unes condicions laborals que estan per sobre de les del sector”.

El president de Seat, Luca de Meo, s’ha mostrat satisfet amb la firma de l’acord ja que veu en el nou conveni “la consolidació d’un marc laboral estable i mostra l’alt compromís i implicació dels treballadors. És un conveni que ens ajudarà a assolir els reptes de la indústria 4.0 i s’ha acordat en un entorn de cooperació i diàleg amb els sindicats, el que ha permès en els darrers anys portar Seat a una fase de creixement i fer-la competitiva de manera sostenible”. El president de la companyia afegeix que “Seat és un referent de les relacions laborals a Espanya”.

Una àmplia majoria de treballadors li donen suport

Els afiliats al sindicat UGT han avalat el nou conveni col·lectiu de forma majoritària, amb només un vot negatiu entre els 720 afiliats. Entre els 1.700 afiliats a CCOO hi ha hagut un 67,45% de vots favorables al nou conveni i un 31,64% en contra. Una vegada obtingut l’aval dels afiliats de les dues organitzacions, els dos sindicats UGT i CCOO han firmat avui el nou conveni col·lectiu amb la direcció de Seat.