SEAT guanya el premi Empresa Saludable per comprometre’s amb la salut de la plantilla

633

SEAT ha guanyat el premi Empresa Saludable, en la categoria Gran Empresa, pel seu compromís amb la salut i el benestar dels seus treballadors. La 4a edició d’aquests premis, que reconeixen la tasca de les empreses que aposten pel benestar de les persones en les seves polítiques de gestió, ha valorat especialment el pla estratègic de la companyia per potenciar la salut i seguretat en l’entorn laboral.

Un jurat format per professionals de companyies de l’àmbit dels recursos humans ha destacat l’alt nivell de SEAT en les seves mesures per vetllar per la salut de la seva plantilla. Especialment han valorat les revisions mèdiques anuals al total dels treballadors amb reconeixements adaptats a les característiques de cada lloc, i la creació del CARS (Centre d’Atenció i Rehabilitació Sanitària), unes instal·lacions pioneres en medicina preventiva, assistencial i rehabilitadora per als més de 14.500 treballadors de l’empresa. A més de ser la primera empresa del sector automobilístic a rebre el certificat AENOR d’Empresa Saludable, enguany SEAT va posar en marxa CARS, un centre pioner en medicina avançada situat al centre de la companyia a Martorell en què s’han invertit 3,3 milions d’euros.

CARS compta amb 25 professionals de la salut i ofereix especialitats com ginecologia per les més de 3.000 dones que treballen a la companyia, traumatologia, cardiologia, activitats de fitness i programes de salut mental, entre d’altres. A més, aquest any s’ha creat el Comitè Científic SEAT d’Empresa Saludable, amb professionals tan reconeguts com el Dr. Kales, de la Universitat de Harvard, i el Dr. Clotet, referent mundial en l’àmbit de la investigació de la SIDA, que investigaran sobre nutrició, salut mental i microbioma, amb l’objectiu d’oferir resultats i difondre mesures concretes que reforcin la contribució de SEAT a una societat més sana. Després del lliurament del premi, que va tenir lloc aquest dijous, SEAT va participar en una taula rodona en què va explicar les claus que han portat a l’èxit del seu model estratègic d’empresa saludable.