SEAT i Autometro renoven el servei ferroviari de transport d’automòbils entre Martorell i el Port de Barcelona

441
Servei Autometro
Servei Autometro

SEAT i Autometro, empresa participada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i COMSA Rail Transport, han signat la renovació del servei de ferrocarril que transporta vehicles entre la planta de SEAT a Martorell i el Port de Barcelona. En marxa des de l’any 2008, aquest servei de tren, operat per FGC transporta actualment una mitjana de 105.000 vehicles l’any.

Amb aquesta signatura, ambdues empreses amplien tres anys més el funcionament del servei denominat Autometro. Durant aquest període es preveu realitzar estudis tècnics que permetin incrementar les circulacions complementàries i ajustar el servei a les necessitats actuals de la companyia després d’exercicis de creixement de la producció a la planta de Martorell. A dia d’avui, aquests trens realitzen tres viatges al dia de dilluns a divendres, integrats en el servei ferroviari del Metro del Baix Llobregat.

El servei d’Autometro discorre per la línia Llobregat-Anoia d’FGC, que passa a uns 50 metres de la planta de SEAT i enllaça amb ella a través d’un ramal, i entra al Port de Barcelona a través d’una via d’accés a la zona de descàrrega. Un cop al port, els vehicles són exportats per via marítima a la seva destinació final.

Dr. Christian Vollmer, vicepresident de Producció i Logística de SEAT, ha declarat que “la renovació de l’acord és una mostra clara del compromís de SEAT amb el transport per via fèrria i un exemple dels beneficis de la col·laboració entre el sector públic i privat . SEAT és la principal empresa exportadora industrial d’Espanya i necessita infraestructures de transport que contribueixin a generar riquesa en la societat. SEAT seguirà apostant per la innovació en logística perquè la distribució de vehicles sigui més àgil, eficient i sostenible”.

Per al president de FGC, Ricard Font, “la renovació mostra la confiança que els clients d’Autometro dipositen en el servei de transport de mercaderies gestionat per FGC. El retorn que obtenim en les enquestes de renovació de la nostra certificació de gestió de la qualitat ISO9001 ens mostra una elevada valoració en aspectes clau per al client, com el nivell de compliment i de puntualitat, l’alta capacitat de reacció davant eventualitats en el servei i la fluïdesa en la interlocució. Una mostra més de l’excel·lència del servei que ofereix Ferrocarrils i de l’equip humà que ho fa possible”.

Una dècada de transport sostenible

La consolidació d’Autometro vol refermar el compromís global de SEAT i FGC amb el medi ambient i la mobilitat sostenible. SEAT exporta més del 80% dels vehicles que fabrica a Martorell i el ferrocarril és un mitjà de transport ecològic, rendible i eficient. A més, contribueix a la reducció d’accidents, ja que només la línia Autometro elimina de la circulació uns 25.000 camions a l’any en el tram entre Martorell i Barcelona. Aquest servei compta amb vagons de transport articulats de dos pisos amb capacitat per a 170 vehicles i una longitud de 411 metres. Aquest mes d’octubre, la línia d’Autometro ha arribat a la xifra d’un milió de vehicles transportats des de la seva estrena el 2008.