SEAT i Telefónica acorden potenciar la digitalització a la indústria automobilística

698

Els presidents de Seat i Telefónica Espanya, Luca de Meo i Luis Miguel Gilpérez, respectivament, han signat avui un acord per col·laborar en nous projectes en el sector de l’automòbil, com la connectivitat per al cotxe autònom, la mobilitat a les ciutats i la Indústria 4.0. Ambdues empreses col·laboraran en les àrees d’ús compartit d’informació per dissenyar solucions de mobilitat, aplicació de les xarxes 5G al cotxe connectat i autònom, i desenvolupament de projectes de transformació digital dins el procés de fabricació de vehicles, segons han detallat en un comunicat conjunt.

En concret, buscaran implementar noves tecnologies per a les xarxes 5G en l’ecosistema del cotxe connectat i el cotxe autònom, ja que el desplegament de xarxes de cinquena generació Telefónica podrà oferir un “salt qualitatiu” en la capacitat, qualitat, temps i velocitat de les telecomunicacions i permetrà crear “noves experiències i escenaris d’ús” d’aquest tipus de vehicle. Amb aquest objectiu, Seat i Telefónica participaran en sessions d’innovació i tallers d’ideació per proposar aplicacions d’aquesta tecnologia en l’automòbil, i les propostes que siguin consideres vàlides seran testades en proves pilot en escenaris reals.

Els presidents de Seat i Telefónica Espanya, Luca de Meo i Luis Miguel Gilpérez
Els presidents Telefónica Espanya, Luis Miguel Gilpérez, i el president de SEAT, Luca de Meo

A través d’aquest acord s’utilitzaran mecanismes que facilitin la recollida, gestió i anàlisi de dades per explorar els beneficis que pugui aportar el Big Data i l’ús compartit de dades en el disseny de noves propostes de mobilitat. En aquest procés les companyies afirmen que respectaran els principis de privacitat, confidencialitat i transparència dels propietaris dels mateixos. Amb aquestes dades, Seat i Telefónica desenvoluparan “solucions optimitzades de mobilitat” per ciutats i nuclis urbans que implementin gestions més intel·ligents de trànsit, aparcament o altres serveis relacionats.

La col·laboració preveu el desenvolupament i la implantació d’iniciatives d’Indústria 4.0 en el procés de fabricació de vehicles, un objectiu pel qual Telefónica i Seat treballaran conjuntament en una “prova de concepte” basada en la tecnologia Blockchain per millorar la traçabilitat de peces dins de la cadena de subministrament de la fàbrica de Martorell. Es provaran també solucions i sistemes basats en el “IOT” (Internet of things) amb la intenció de millorar i agilitar la gestió amb proveïdors, han explicat.

Luca de Meo ha destacat que comptar amb Telefónica com a soci estratègic els “permet donar un gran pas endavant” en l’aposta per oferir solucions de mobilitat que facilitin la vida al conductor dins el vehicle. La col·laboració també permetrà a la companyia “desenvolupar, a través de la tecnologia, projectes que impulsin els processos de producció i de relació amb proveïdors”, ha dit el president de la factoria.

Per Luis Miguel Gilpérez, “les noves tecnologies provocaran una autèntica revolució en el sector d’automoció, i Telefónica vol ser el soci de referència que ajudi Seat a liderar aquesta nova etapa”. Entre les innovacions que Telefónica i Seat conduiran es troba la influència del Big Data i el Blockchain en el sector, o com serà de determinant el 5G per al futur del cotxe autònom i connectat.