Seat justifica el pla d’estalvi per protegir les inversions i l’ocupació a Martorell

377
SEAT
SEAT

Seat ha justificat el pla d’eficiència que aquest dimecres ha presentat als representants dels treballadors per protegir les inversions i l’ocupació a la planta de Martorell i que preveu reduir 100 MEUR anuals en costos els anys 2016 i 2017. La direcció de l’empresa no renovarà els treballadors temporals.

La direcció de Seat ha comunicat aquest dimecres als sindicats que no té intenció de renovar un grup de 90 treballadors temporals provinents d’ETT que des de l’estiu cobrien les suplències per vacances.

En total l’empresa té contractats 440 eventuals i els sindicats creuen que els 350 treballadors restants acabaran fora de Seat a mesura que vencin els contractes.

La companyia argumenta que les baixes d’eventuals previstes fins a final d’any estan justificades: la meitat cobria les vacances dels treballadors de la línia del Q3, que ja es reincorporen a la feina, i l’altra meitat es veu afectada per obres de millora a la línia de producció de l’Ibiza.

La mesura de no renovar els temporals enfronta empresa i plantilla. El president del comitè d’empresa, Matías Carnero, assegura que “les línies de producció no poden prescindir d’aquests treballadors per mantenir la producció actual”.

Fonollosa demana suport a la Generalitat

El passat 23 d’octubre, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es va reunir amb el conseller en funcions d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per demanar suport institucional del govern de la Generalitat vers la situació a Seat. El conseller va reconèixer que l’empresa és “una víctima del grup Volkswagen” i que intentaran que l’impacte sigui “el menor possible”.