Seat no té intenció d’anar-se’n de Catalunya, sigui quin sigui el seu futur polític

1211
Luca De Meo, president SEAT. Foto: ccma.cat
Luca De Meo, president SEAT. Foto: ccma.cat

Luca De Meo, president de Seat, ha declarat que l’empresa automobilística es queda a Catalunya, independentment de la situació política. Ho ha assegurat aquest dilluns passat en una conferència de la Societat Econòmica Barcelonina d’Amics del País (Sebap) a Barcelona, en ser preguntat sobre què faria la companyia automobilística si Catalunya s’independitzés.

El president de l’automobilística martorellenca ha explicat que Seat ha intentat no entrar en debats polítics i centrar-se en protegir els llocs de treball i crear-ne més. De Meo ha afirmat que “la nostra posició ha estat equilibrada i hem decidit quedar-nos en el nivell que ens pertany; sense l’arrogància de pensar què hauria de decidir el poble o les autoritats públiques. No necessitem parlar del tema, només hem de vendre cotxes. Estem molt orgullosos de ser de Barcelona”.

Luca De Meo, president de Seat ('El Matí de Catalunya Ràdio')

De Meo ha aprofitat per demanar més col·laboració entre el sector públic i el privat per impulsar els canvis tecnològics que ha d’afrontar la indústria. Segons el president de Seat, els llocs de treball es poden transformar i la indústria pot oferir noves oportunitats si tothom hi posa de la seva part. De Meo ha remarcat que el “factor diferencial” de Seat és que és una “empresa tecnològica” perquè, a més de fabricar i comercialitzar, també dissenya i desenvolupa.

Integrada en el grup alemany Volkswagen, Seat, és la primera indústria de Catalunya, representa el 0,8 per cent del PIB espanyol i dona feina a gairebé 15.000 persones, més d’un miler de les quals treballen al Centre Tècnic. El 2017 va vendre gairebé 470.000 vehicles i va invertir 962 milions d’euros en R+D, el 10 per cent del total dels seus ingressos i el 3 per cent del total que es va invertir a Espanya en aquest concepte.

De Meo ha recordat que l’automoció és “un dels pilars de desenvolupament econòmic del país” i ha constatat el “molt bon moment” actual de Seat, que exporta el 80 per cent dels vehicles que fabrica, i és present a més de 80 països. Segons les dades del president de la companyia, per cada treballador de Seat es generen set llocs de treball indirectes.