SEAT ha creat el Centre d’Aprenentatge sobre Electromobilitat (eLC), el seu propi centre de formació en electromobilitat. El nou edifici de 400 metres quadrats, situat al cor de la fàbrica de Martorell, ofereix un programa complet sobre el vehicle elèctric, especialment dissenyat per SEAT. L’objectiu és formar els empleats en tots els aspectes relacionats amb la nova tecnologia elèctrica, la mecànica i la seguretat.
“El futur és elèctric. Per això, a SEAT apostem per formar i desenvolupar el talent dels nostres treballadors. Amb la creació del Centre d’Aprenentatge sobre l’electromobilitat, el nou centre de formació en electromobilitat de la companyia, pretenem oferir als nostres més de 15.000 empleats totes les eines necessàries per poder afrontar els reptes del demà”, afirma el vicepresident executiu de SEAT de Recursos Humans i Organització Xavier Ros.
El nou centre ofereix formació informativa per a tots els empleats de SEAT, centrant-se en el coneixement general del cotxe elèctric. Hi ha sessions sobre tecnologia híbrida i elèctrica i sensibilització de tota la plantilla sobre la importància dels procediments de seguretat en vehicles elèctrics. També s’ofereix una formació més especialitzada als treballadors de la fàbrica perquè puguin aprendre a connectar i desconnectar sistemes elèctrics, així com a realitzar treballs amb alta tensió activa.
Com a reacció sobre la situació del COVID-19, la companyia també va oferir a tots els seus empleats la possibilitat de fer un curs en línia sobre Sensibilització sobre vehicles elèctrics. Fins ara han participat 8.600 persones.
Aquest centre s’afegeix a les activitats formatives de SEAT. L’empresa ofereix un ambiciós programa dirigit a impulsar el creixement professional dels seus més de 15.000 empleats i preparar-los per als reptes futurs que afronta la indústria de l’automòbil. El 2019, SEAT va destinar 23 milions d’euros a l’avanç dels seus empleats en diferents projectes i camps, amb una inversió de 1.500 euros per persona.
L’electrificació de SEAT
El nou centre de formació en electromobilitat, la construcció del qual s’inclou en el pla d’inversions de 5.000 milions d’euros anunciat per la companyia, consolida el compromís de SEAT amb la formació com a pedra angular de la seva transformació cap al vehicle elèctric. Amb una àmplia gamma de cursos de formació ad hoc, els empleats de la companyia estaran preparats per fabricar vehicles elèctrics híbrids i elèctrics purs.
Actualment, el fabricant està experimentant una transformació cap a l’electrificació de l’empresa i les seves marques. SEAT i CUPRA llançaran cinc nous models elèctrics i híbrids endollables el 2020 i el 2021, que s’incorporaran a la versió elèctrica del SEAT Mii, que ja existeix al mercat. La família Leon tindrà models elèctrics híbrids endollables sota la marca SEAT i CUPRA, fabricats a Martorell; el SEAT Tarraco tindrà una versió PHEV i el CUPRA Formentor, el primer model dissenyat i desenvolupat per a la marca CUPRA, també tindrà una variant elèctrica híbrida endollable, que es fabricarà a Martorell.
A més, el CUPRA el-Born s’incorporarà al SEAT Mii elèctric com a segon vehicle totalment elèctric de la companyia.