SEAT obté beneficis vuit anys després i preveu fabricar un nou ‘crossover’ a Martorell

442

SEAT ha tancat l’exercici 2015 amb un resultat positiu de 6 milions d’euros i torna a la línia de beneficis per primer cop des de 2008, segons ha dit el president de la companyia, Luca de Meo, en la presentació de resultats anuals. El president ha parlat d’un futur esperançador per a la companyia amb el llançament del nou SUV Ateca i d’un nou crossover que es fabricarà a Martorell el 2017. De Meo ha destacat que Martorell es consolida com el principal centre de fabricació de vehicles de tot l’estat després d’assolir els 477.000 cotxes.

Per primer cop en els darrers vuit anys, SEAT ha obtingut uns resultats positius, amb un benefici de 6 MEUR que contrasta amb les pèrdues de 66 MEUR de l’exercici anterior. De Meo ha justificat aquest canvi de tendència per l’increment de les vendes a diversos mercats europeus –com ara les 90.000 unitats a Alemanya-, i l’increment d’un 14% de vendes a Espanya, i pel fet de situar els models León i Ibiza entre el Top3 de cotxes més venuts a l’estat.

Per la seva banda, el vicepresident de finances de SEAT, Holgen kintscher, s’ha referit a l’increment de 816 MEUR de vendes de vehicles i a un augment de la xifra de facturació total fins als 8.332 MEUR “la més alta de la història, provocada per l’èxit del model León, per la millora de les vendes a Alemanya i per l’impacte del Q3 des de 2011”.

Un nou crossover per a Martorell el 2017
Luca de Meo ha assenyalat que les perspectives futures de la companyia són bones, i que l’objectiu és “mantenir o millorar lleument les vendes de 2015”. Per aquest motiu, ha assegurat que l’Ateca, el nou model de vehicle utilitari esportiu o SUV, representarà “el tercer pilar de la companyia, junt amb el León i l’Ibiza”. La digitalització dels vehicles, l’electrificació dels motors i el naixement d’un nou model de crossover pel 2017 seran clau. El president no ha avançat el volum de producció d’aquest nou model, però ha indicat que “es fabricarà a Martorell”.

Un de cada cinc cotxes de l’estat es fabriquen a Martorell
De Meo ha destacat que a la planta local s’han fabricat aquest passat any 477.000 unitats “la major xifra de producció dels darrers 14 anys. Martorell és amb diferència la major planta de major producció a Espanya. Un de cada cinc cotxes surten de les línies de Martorell”.

Solució per als motors dièsel modificats
El president de SEAT també ha destacat que “en les properes setmanes oferirem una solució tècnica als vehicles afectats”, en referència al cas dels motors dièsel modificats que ha afectat el Grup Wolkswagen.