Seat posa la primera pedra d’un Centre de Salut per als empleats de Martorell

388

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget i el vicepresident de Recursos Humans de Seat, Xavier Ros, han posat la primera pedra del futur Centre d’Atenció i Rehabilitació Sanitària a la planta de Martorell que atendrà a 14.000 treballadors. L’empresa invertirà tres milions d’euros en aquest equipament i la inauguració és prevista a finals d’aquest any.

El nou centre estarà dedicat a la salut integral de l’empleat dividit en tres àmbits: la medicina preventiva, assistencial i rehabilitadora. Disposarà d’espais dedicats al diagnòstic, a la prevenció de patologies i malalties, amb l’última tecnologia en radiodiagnosis. Una de les novetats és que més de 3.000 dones de la companyia podran fer un control anual de cáncer de mana i úter.

Inversió de 3 milions d’euros

El vicepresident de Recursos Humans de Seat, Xavier Ros, ha assegurat que “aquest centre simbolitza la voluntat de l’empresa d’apropar-se a ser el millor lloc per treballar a l’estat. Per a Seat, els treballadors són el motor de la companyia i per això invertim en aquest centre, potenciant els hàbits de vida saludables”.

L’equipament comptarà, a més, amb un laboratori biomecànic que aplicarà l’última tecnologia en el disseny ergonòmic dels llocs de treball i en el control evolutiu de les malalties osteomusculars.

El nou centre comptarà amb 25 professionals especialitzats, tindrà una superfície de 1.300 metres quadrats i Seat invertirà tres milions d’euros. El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha dit que “aquest centre contribueixi a que la vida dels treballadors sigui el més saludable possible. És una aposta per la qualitat, per a la innovació i de futur per a l’empresa i, alhora, per al país”.

L’equipament tindrà sales polivalents per a la rehabilitació i el fitness, on es desenvoluparan activitats físiques impartides per a professionals d’alt nivell.

Primera empresa saludable de l’automoció

Com a preàmbul de la posada de la primera pedra, AENOR ha lliurat a SEAT un reconeixement com la primera empresa saludable del sector de l’automoció a l’Estat espanyol. Aquest model es basa en els criteris de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la metodologia de millora continuada de l’empresa en la gestió de protegir la salut, la seguretat i el benestar en l’entorn laboral.

Actualment SEAT té dues ambulàncies internes i un equip mèdic d’urgències durant tot l’any on es realitzen 12.000 reconeixements mèdics i l’any passat es van fer revisions mèdiques aproximadament el 87% dels seus empleats. En l’acte hi han assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués i representants dels ajuntaments d’Abrera i Sant Esteve Sesrovires.