SEAT presenta a l’Smart City les seves propostes per millorar la mobilitat urbana

455
Luca de Meo, president de SEAT
Luca de Meo, president de SEAT

SEAT ha presentat a l’Smart City Expo World Congress les seves propostes per millorar la mobilitat a les ciutats, entre les quals destaca el patinet elèctric que llançarà al mercat al desembre i que vol provar en una ciutat espanyola amb una flota destinada al lloguer. La marca automobilística compta amb un espai propi al congrés que se celebra, des d’ahir i fins al 15 de novembre, al recinte firal Gran Via de l’Hospitalet.

La companyia martorellenca ha portat a l’Smart City el patinet elèctric eXS powered by Segway, que podrà comprar-se a partir del desembre a un preu de 599 euros, permet cobrir l’etapa final de qualsevol viatge i arriba fins als 25 quilòmetres per hora. SEAT preveu fer una prova pilot oberta al públic en alguna ciutat espanyola a determinar.

Una altra de les propostes presentades és el Bus On Demand de SEAT Metropolis:Lab, que intenta millorar l’eficàcia del transport públic amb un servei que s’adapta a les demandes dels usuaris, tant en la ruta com en la freqüència de pas. La iniciativa es posarà en marxa com a prova pilot a Wolfsburg (Alemanya) i arribarà després a Barcelona.

XMOBA és la responsable d’una app per compartir trajecte desenvolupada per Metropolis:Lab i que, després d’una fase pilot entre els treballadors de SEAT a la planta de Martorell, estarà disponible per a tots els usuaris al llarg del 2019. L’aplicació permet que persones que utilitzen el cotxe habitualment per anar a la feina connectin amb d’altres que viuen a la mateixa zona per compartir trajecte.

Torna SEAT Cristóbal, ara 5G

SEAT també ha aprofitat la seva presència a l’Smart City el Cristóbal 5G, el prototip que integra avançats assistents de seguretat per a la reducció de riscos i accidents. Com a part de la seva evolució, ara Cristóbal inclou la tecnologia 5G que permet connectar l’automòbil amb el seu entorn: vianants i carrer. El cas d’ús es va presentar recentment a Segòvia i Talavera de la Reina en col·laboració amb Telefónica.

El president de SEAT, Luca de Meo, ha afirmat que “Cristóbal és un clar exemple del potencial que el cotxe connectat pot aportar en l’objectiu de zero accidents. Estem treballant perquè, en els propers models de SEAT, puguem incorporar 3 dels 17 assistents de seguretat que integra aquest “àngel de la guarda” que ja estan en una fase avançada de desenvolupament “.

Hola Alexa!

SEAT serà la primera marca a Europa a integrar Amazon Alexa, el servei de veu basat en el núvol d’Amazon. Es va llançar la setmana passada el servei en espanyol, italià i francès, donant així als seus clients en els tres mercats accés a funcions accessibles a través de comandaments de veu. Per a l’ocasió, els assistents a l’Smart City Expo poden interactuar amb l’Alexa en la seva versió anglesa i espanyola a l’estand de SEAT.