Seat produirà el nou model d’Audi A1 a la fàbrica de Martorell a partir de l’any 2018

493
SEAT
SEAT

Seat s’ha adjudicat la producció del nou model d’Audi A1. Es muntarà en exclusiva a la planta de Martorell, segons ha confirmat el president del comitè d’empresa, Matías Carnero. La filial de Volkswagen fabricarà prop de 170.000 unitats l’any del model petit d’Audi a partir de l’any 2018.

Feia mesos que els treballadors de Seat esperaven l’adjudicació del nou Audi A1, que ha de reforçar la càrrega de feina de la factoria martorellenca, però l’escàndol dels motors diesel i les retallades d’inversió anunciades per l’empresa han retardat la comunicació oficial.

El president del comitè d’empresa, Matías Carnero, diu que el dubte és si l’arribada de l’A1 suposarà la sortida del Q3, que Seat produeix des de fa anys. Per això, reclamen un altre model per a Martorell, doncs del Q3 l’any passat es van produir 110.000 unitats. “Això podria generar un problema de feina el 2018 quan arribi un model i es deixi de muntar l’altre”, assenyala Carnero.

Seat encadena tres anys d’augment de vendes

La firma automobilística ha tornat a registrar un increment de vendes per tercer any consecutiu. Els lliuraments han augmentat un 2,4%, superant els 400.000 vehicles venuts en un any i acumulen una pujada del 25% des de 2012, segons ha informat la companyia.

El Seat León ha crescut un 4,4% i s’ha posicionat com el vehicle més venut de la marca. L’Alhambra ha registrat el major augment, amb un increment del 17,2%, i ha aconseguit el segon millor resultat de vendes de la història d’aquest model, amb 27.000 unitats venudes. L’Ibiza ha obtingut un creixement del 2,4%, amb 153.600 vehicles.

El president del Comitè Executiu de Seat, Luca de Meo, ha afirmat que el creixement de les vendes s’ha vist impulsat per la recuperació d’Espanya i Itàlia, el cinquè any consecutiu de creixement a Alemanya i l’èxit del mercat mexicà.

Vaga indefinida a Seat components

Desprès que el passat 11 de gener es desconvoqués la vaga indefinida convocada de dilluns a divendres contra els trasllats forçosos de treballadors de la planta de Seat Components del Prat de Llobregat (antiga Gearbox) a la factoria de Martorell, les seccions sindicals han convocat una nova vaga indefinida, en aquest cas els caps de setmana, davant el que consideren incompliments per part de l’empresa dels acords assolits a la taula de negociació per desconvocar l’anterior aturada. Concretament, els sindicats reclamen el retorn “immediat” dels 26 treballadors desplaçats a Martorell i que, com es va acordar, els operaris traslladats a Martorell realitzin tasques d’adaptació i millora i no pas de producció.