SEAT redueix els torns de producció per les restriccions durant la segona onada

497

L’automobilística SEAT ha informat als seus treballadors que suspenen tots els torns de cap de setmana fins a finals d’any i, a més, les vacances de Nadal per la línia 2 -la del León i Cupra Formentor- s’avançaran al 18 de desembre, dia en què aquesta línia quedarà aturada fins el 2021. Això representarà que SEAT fabriqui 8.500 cotxes menys fins a finals d’any.

Pel que fa a la línia 3, on es fabrica l’Audi A1, no hi haurà canvis, tot i que la línia ja funciona a mig gas. Les restriccions als diferents països europeus estan dificultant l’arribada d’alguns components a diverses plantes, segons informa la companyia. Per altra banda, afegeixen que les mesures de confinament a països com Regne Unit o França –que inclouen el tancament de concessionaris- tenen un fort impacte en la comercialització de vehicles.

Des de l’empresa asseguren que la reducció dels torns de producció no comportarà un ERTO, sinó que s’utilitzarà la fórmula de parades tècniques o jornades de flexibilitat. De fet, portaveus de l’empresa recorden que els torns afectats són torns addicionals que s’havien afegit un cop la situació de la pandèmia es va normalitzar després de la primera onada.