SEAT rep la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

1770
SEAT rep la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto
SEAT rep la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat la seu de SEAT a Martorell per conèixer els reptes de futur de la companyia. El president de SEAT, Luca de Meo, membres del comitè executiu i els alcaldes de la zona, entre ells el de Martorell, Xavier Fonollosa, han acompanyat la ministra en el seu recorregut per les instal·lacions.

La ministra ha visitat el Centre de Disseny, ubicat al Centre Tècnic de SEAT, el motor tecnològic de la companyia. Actualment, hi treballen més de 1.000 enginyers en el disseny i desenvolupament de models de SEAT, així com en d’altres projectes del Grup Volkswagen. Reyes Maroto ha conegut alguns dels prototips i nous models de SEAT per als propers anys, com el SEAT Tarraco, que es desvetllarà el proper mes de setembre, la quarta generació del León, que arribarà al mercat el 2019, o el primer cotxe elèctric fabricat sobre la nova plataforma MEB i el CUV, vehicles que es comercialitzaran l’any 2020.

Reyes Maroto ha destacat “l’aposta de SEAT per la Indústria 4.0, que es tradueix en una major competitivitat global de l’empresa”. El president de SEAT, Luca de Meo, ha volgut remarcar que “SEAT és la primera companyia industrial a l’estat, la que produeix més automòbils, genera més llocs de treball i inverteix més en I+D. El sector de l’automòbil és un pilar estratègic de l’economia espanyola i, avui, hem volgut mostrar a la ministra d’Indústria com ens estem preparant per afrontar reptes com l’electrificació dels vehicles i la connectivitat de l’automòbil”.

Després de la visita al Centre Tècnic, la ministra i el president de SEAT s’han traslladat a la fàbrica en un León TGI, el vehicle més eficient de la marca, propulsat per Gas Natural Comprimit (GNC). En el seu recorregut pel taller de muntatge de l’Ibiza, l’Arona i el León, tres dels models estrella de la marca, Reyes Maroto ha pogut veure el procés d’assemblatge d’un vehicle i conèixer en primera persona les últimes tecnologies i innovacions de la Indústria 4.0 aplicades a l’automoció, com smartglasses o robots autònoms.

SEAT fabrica actualment 2.300 cotxes al dia a Martorell, la planta que produeix més cotxes a tot l’estat (un 22% del total de turismes en el primer semestre de 2018) i la que genera més llocs de treball femenins, un 21% del total de la plantilla.