SEAT Tarraco és el nom del nou SUV de l’automobilística martorellenca

852
SEAT Tarraco
SEAT Tarraco

SEAT Tarraco, així es dirà el tercer SUV de la marca. Els prop de 150.000 participants de 134 països que van participar en l’última fase de #SEATbuscaNombre van decidir aquest nom. Tarraco va rebre 51.903 vots vàlids (35,52%), per davant d’Àvila, que va comptar amb el suport de 41.993 participants (28,74%); d’Aranda, en tercera posició, amb 39.321 vots (26,91%), i d’Alborán, que va recollir 12.907 (8,83%).

Segons afirma la companyia en un comunicat, “Tarraco, com les altres tres propostes finalistes, està alineada amb els valors de SEAT i encaixa amb la personalitat del nou model”. La ciutat, avui coneguda com a Tarragona, “és l’assentament romà més antic de la península ibèrica i va ser capital d’Hispània durant l’Imperi Romà. Tarragona és una ciutat mediterrània que respira cultura, esperit jove, història i arquitectura, valors amb els quals SEAT s’identifica i transmet a través dels seus vehicles”.

Tarraco és el primer nom de SEAT escollit per votació popular. En la primera fase de la iniciativa #SEATbuscaNombre, la companyia va rebre 133.332 propostes de 106 països, que van suggerir 10.130 topònims. A continuació, a través d’un rigorós procés en base a criteris lingüístics i legals, així com que els noms encaixessin amb els valors de la marca i transmetessin l’esperit del nou model, es van seleccionar nou semifinalistes.

El següent pas va ser l’organització de diferents grups en els principals mercats i la realització de tests en diferents països en els quals SEAT comercialitza els seus vehicles per triar els quatre finalistes. Alborán, Aranda, Àvila i Tarraco van ser els topònims escollits. A partir d’aquest moment es va obrir la votació a tothom per tal d’escollir el candidat preferit, que ha donat com a guanyador a Tarraco.

Amb el nou SEAT Tarraco, la companyia completarà la gamma SUV, que ja compta amb l’Ateca i l’Arona, amb un vehicle de grans dimensions, de fins a 7 places. L’ofensiva de producte va arrencar el 2016 amb el llançament de l’Ateca i es va perllongar el 2017 amb l’actualització del León, la cinquena generació de l’Ibiza i el nou crossover Arona. El SEAT Tarraco arribarà al mercat a finals d’aquest any.