SEAT transforma l’Escola d’Aprenents amb Graus Superiors en últimes tecnologies

1956
Escola Aprenents SEAT
Escola Aprenents SEAT

L’Escola d’Aprenents de SEAT passa al següent nivell per impulsar la Indústria 4.0. A partir del proper curs 2018-2019, el centre de formació professional de SEAT renovarà completament la seva oferta formativa i passarà d’impartir cicles de FP de grau mitjà a oferir cicles de Grau Superior ampliats i adaptats a les noves necessitats que es requereixen amb la transformació de la indústria i la digitalització. Aquest canvi suposa que els alumnes hauran de tenir almenys 18 anys, en lloc de 16, i comptar amb estudis d’un altre cicle formatiu de Formació Professional o Batxillerat.

SEAT oferirà tres cicles de formació dual que comptaran en total amb 60 places: Tècnic Superior en Automatització i Robòtica Industrial (15 places), Tècnic Superior en Programació de la Producció en Fabricació Mecànica (15 places) i Tècnic Superior en Mecatrònica Industrial (30 places ). Mentre la mitjana dels cicles formatius a Espanya compta amb un nombre total aproximat de 2.000 hores de formació, l’Escola d’Aprenents de SEAT ofereix gairebé 5.000 hores lectives, incloent-hi un gran contingut en últimes tecnologies.

Per Xavier Ros, vicepresident de Recursos Humans de SEAT, “el Grau Superior del cicle formatiu dual de SEAT significa un gran pas per a l’Escola d’Aprenents, que ens permet incorporar les tecnologies del futur des del primer dia. Martorell s’està convertint en un referent en digitalització i volem preparar els nostres futurs empleats per donar resposta als reptes que presenta la Indústria 4.0 i la digitalització “. Ros ha destacat que “es tracta d’una mostra més de la capacitat d’adaptació de l’Escola d’Aprenents no només a la realitat sinó al futur de la indústria, el que l’ha convertit en l’única escola corporativa capaç de formar professionals durant més de sis dècades”.

Pioners en FP Dual

L’Escola d’Aprenents de SEAT és un referent d’FP dual. Només el curs passat va rebre 800 sol·licituds d’estudiants per formar part del centre. Des de la seva fundació el 1957, el centre de formació de SEAT ha preparat a més de 2.700 professionals. Actualment, tots els alumnes, un total de 169, tenen un contracte de formació remunerat a jornada completa, i una vegada que acaben amb èxit el cicle formatiu, s’incorporen a SEAT amb un contracte indefinit.

Els nous cicles formatius de Grau Superior tindran una durada de tres anys i seguiran basats en el sistema dual alemany, que combina la formació teòrica amb l’aprenentatge pràctic en la pròpia escola i en SEAT Martorell, SEAT Barcelona o SEAT Components. A més, l’Escola d’Aprenents ofereix una doble titulació oficial espanyola i alemanya.

La Formació Professional (FP) dual que l’Escola d’Aprenents porta impartint des de 2012 l’ha convertit en tot un referent a Espanya, ofereix més del doble d’hores lectives que la mitjana dels graus superiors, i en elles s’inclouen la formació específica en les últimes tecnologies, idiomes (anglès i alemany), programació, o gestió de projectes àgils, entre d’altres dels aspectes que la diferencia de la resta de cicles de formació professional.

Jornada de portes obertes

Aquest dissabte 5 de maig s’obriran les portes de l’Escola d’Aprenents per a tots aquells joves interessats en voler formar part del centre. Els futurs estudiants podran informar-se dels avantatges que suposa estudiar algun dels tres graus oferts, a més de conèixer de primera mà les instal·lacions del centre. El període d’inscripció està obert fins al pròxim 7 de juny.