Seixanta infants participen a la jornada de valors en l’esport del ‘Juga Verd Play’

381

Una seixantena d’infants de sis entitats esportives de la comarca han participat aquest dissabte al matí a la jornada Juga Verd Play del Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. Aquesta iniciativa promou un nou model de valors a l’esport escolar i associatiu amb implicació de jugadors, tècnics i familiars. L’alcalde Xavier Fonollosa hi ha assistit junt amb la regidora d’esports Belén Leiva, i ha destacat que Martorell aposta per ser referent de l’esport formatiu.

Prop de 60 nens i nenes en edat benjamí de sis entitats esportives -Abrera CE Futsal, AE Escola Daina Isard d’Abrera, CE Collbató, FS Olesa, FS Sant Andreu i AE Martorell- han participat en el Juga Verd Play. La jornada s’ha desenvolupat durant tota la matinal i ha consistit en una prova lúdica dirigida per monitors de l’Associació Esportiva Martorell i de les entitats assistents, on els infants han practicat la conducció i el xut de la pilota i altres exercicis bàsics motrius. A la segona part, han fet mini partidets de futbol sala, amb els equips barrejats.

Tramesa de valors
El resultat era el de menys, ja que el que es perseguia era “fomentar la interrelació de nens i nenes de diverses escoles i entitats, buscar la part més lúdica i fomentar valors com la cooperació, l’autoestima, la tolerància, la implicació, la integració i la responsabilitat”, segons explica el responsable del Pavelló Esportiu Municipal i de les Instal·lacions Esportives Municipals Albert Ginés. El nom de Verd Play respon, de fet, a la iniciativa de promoure una targeta d’aquest color als infants que, segons tècnics, entrenadors i pares, tinguin un millor comportament amb els companys i en la pràctica esportiva, i que aquests valors puntuin junt amb el resultat final.

Fonollosa: “exercim capitalitat en esport de base”
L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports Belén Leiva han estat presents a l’activitat. Fonollosa ha destacat que “formem part d’una comarca molt estirada i amb realitats molt diferents, i Martorell exerceix capitalitat en aquest aspecte de l’esport de base i comarcal, amb la idea de transmetre els valors que comporta”. L’alcalde s’ha referit a que l’esforç, la disciplina, el treball en equip i la superació individual són valors que serviran a aquests infants en altres àmbits de la seva vida.