Selecció dels beneficiaris del programa ‘Promoure l’Ocupació a la Indústria Local’ (POIL)

433

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha obert el termini d’inscripció al programa Promoure l’Ocupació a la Indústria Local (POIL), una iniciativa subvencionada per la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de la comarca i coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat que fomenta la col·laboració publicoprivada amb la finalitat de dinamitzar la indústria local del sector de l’alimentació.

El projecte s’emmarca en les línies de treball estratègiques del territori fixades a l’Acord de Concertació Territorial per al Desenvolupament Econòmic Local del Baix Llobregat i el Consell Econòmic Social del Baix Llobregat. Ambdós documents han estat gestats i avalats per tots els municipis i els principals agents socioeconòmics de la comarca. En els seus eixos de treball, aposten per crear vincles publicoprivats amb l’objectiu de potenciar aquelles activitats industrials amb valor afegit; fer una aposta per dissenyar i potenciar una formació professional orientada a les necessitats de les empreses industrials de la comarca i la creació de programes d’inserció que fomentin una ocupació de qualitat.

En aquest projecte hi participen 26 Ajuntaments de la Comarca del Baix Llobregat, coordinats a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat, agents socioeconòmics (PIMEC, AEBALL, UGT,CCOO), centres d’innovació i la UPC, hi són presents.

Millorar l’ocupabilitat del sector

L’objectiu del projecte POIL és conèixer millor les necessitats ocupacionals i de formació d’indústries alimentàries i de begudes, així com la indústria i serveis logístics vinculats, per tal d’ajustar les polítiques actives d’ocupació d’acord a la realitat d’aquestes indústries.

Dins del projecte, que vol promoure la dinamització del territori, es preveuen accions per millorar l’ocupabilitat de les persones, afavorint la seva inserció en el món laboral com la competitivitat empresarial en aquests sectors.

El programa POIL busca millorar l’ocupabilitat de persones en situació d’atur de la comarca, per tal de trobar feina dins un dels sectors més actius dins l’àmbit territorial del projecte: el de l’alimentació. El programa combina accions d’orientació, tutorització, formació, i facilita la inserció laboral d’aquestes persones a les empreses.

El programa oferirà un servei d’orientació professional, formació gratuïta en el sector, possibilitat de realitzar una estada en pràctiques a les empreses del sector i inserció laboral.

La formació que s’ofereixen en el marc d’aquest programa segons el perfil de cada participant és: manipulació d’aliments, manipulació de càrregues amb carretons elevats, atenció al client, Excel, organització de processos de venda, tècniques de venda, agent comercial, despeçament de carn i peix, sector hortícola, sector hostaleria i mecànica.

Un cop finalitzada la formació, es preveu facilitar a les persones participants la realització de pràctiques professionals en diferents empreses del sector de l’alimentació del Baix Llobregat.

Requisits i inscripcions

Les persones interessades a participar han de complir els següents requisits: estar empadronades a un dels municipis participants en el projecte, nivell d’estudis assolit (ESO/EGB), estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a demandant d’ocupació no ocupat el dia anterior a la contractació, pertànyer a un d’aquests col·lectius, haver exhaurit la prestació o subsidi.

Les persones interessades poden realitzar la seva inscripció a través d’aquest formulari d’inscripció.