Sergi Corral: “El Vimart convidarà la D.O Penedès i ens permetrà tastar vins d’excel·lència”

527

Des d’avui i fins diumenge, la Festa del Roser oferirà un seguit de propostes relacionades amb la nostra tradició vitivinícola. Un dels plats forts tornarà a ser el Vimart, que amplia l’espai i en diversifica els tiquets perquè els paladars més exigents puguin tastar vins d’excel·lència, segons ha avançat el regidor de Cultura, Sergi Corral, en una entrevista a Ràdio Martorell.

Què suposa per a vostè viure aquesta primera Festa del Roser com a regidor?Sergi Corral, regidor Cultura
Suposa tot un repte per mantenir el nivell que la festa ja ha assolit els darrers anys i per la voluntat de fer-la créixer un grau més, a fi i efecte que els esdeveniments programats tinguin la qualitat esperada. Aquest any hem volgut donar un toc de professionalitat al cartell, amb una imatge d’¡mpacte que esperem atragui el públic de la comarca.

Divendres (20.30h) El Progrés acollirà la XX Trobada d’Entitats, un reconeixement a la tasca de les entitats que contribueixen al desenvolupament social, cultural i esportiu del municipi.
L’Ajuntament vol fer un reconeixement a la col·laboració social i participativa de les entitats locals. Un acte potent d’agraïment a la tasca d’aquelles que celebren algun aniversari assenyalat, per exemple El Foment, que en fa 75.

Una de les novetats de la Festa del Roser són els Racons del Vimart, propostes originals i suggerents en indrets locals amb encant.
Vi, xocolata i música és una activitat programada per la Fundació Francesc Pujols, que es farà a la Torre de Les Hores, a càrrec del Celler d’en Xavi. També de nova creació és l’Espai Bombolles, en un entorn poc aprofitat com el Museu Vicenç Ros, on maridaran escumosos amb plats insospitats, a càrrec de la Plataforma Martotastet. L’Aqqua restaurant acollirà aquest vespre un maridatge amb amenització teatral.

Dissabte arribarà la Festa del Most i el pregó, a la plaça de La Vila, així com la cinquena edició del Vimart, a la plaça de l’Església, amb novetats pel què fa els tiquets i l’espai. Què ens pot avançar?Vimart

La D.O Penedès serà la convidada. Hi haurà l’opció de comprar el tiquet Gourmet (inclou l’adquisició de la copa de vidre per a les degustacions, 3 consumicions de vi o cava i 3 platets de la fira); el tiquet Enòleg (inclou 3 consumicions de vi o cava), per aquells que vulguin tastar vins d’excel·lència; tiquet Gastrònom (inclou tres tastets gastronòmics) i tiquet copa (una copa de vidre). Els estands gastronòmics estaran repartits per tota la plaça, no només en un dels marges. També aprofitarem l’espai del fossar de l’Església i haurà activitats paral·leles com la IV edició de l’activitat Vi, moda i estilisme, a les 20.00h, a l’Enrajolada.

La música també és protagonista de la Festa del Roser. L’aparcament del Vapor acollirà el directe dels Aspencat i la Mostra de música jove O-Kàlia.
Els Aspencat són uns valencians que ho estant rebentant per tot arreu. És una bona aposta per anar a ballar després de fer una copa al Vimart. Al llarg de la tarda es farà la Mostra de música jove O-Kàlia, que enguany abandona el seu format concurs.