Sessió de treball del Consell d’Infants per agrupar les propostes de cada centre escolar

229

El Consell d’Infants ha fet, avui a El Círcol, una sessió de treball per posar en comú les idees per millorar Martorell i elaborar la proposta que presentaran a l’equip de govern. Han rebut la visita de l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde Adolf Bargués, la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, i la regidora de Serveis Socials i Joventut, Cristina Dalmau.

El passat 14 de febrer es va constituir oficialment el Consell d’Infants de Martorell, presidit per l’alcalde Fonollosa i amb 14 representants de 4rt de primària dels centres escolars, que tindran un mandat de dos anys.

Durant quatre mesos, han fet una acurada diagnosi per detectar aquelles coses que cal millorar o potenciar al nostre municipi. Aquest matí, han posat en comú les propostes, les han agrupat per temàtiques (parcs i jardins; via pública; comerç; brutícia; grafits; patrimoni; transport; rius i entorn; pistes esportives i esport saludable) i han consensuat aquelles que faran arribar a l’equip de govern a principis del proper curs, quan també es presentaran els nous alumnes de 4rt que completaran el consell.

En positiu, els infants estan molt satisfets amb la nova biblioteca, valoren positivament les rutes a peu saludables, i també les flors que decoren rotondes i places de Martorell. En negatiu, consideren que cal millorar la neteja a la via pública (grafits, escombraries, excrements de gossos i borrissol de les moreres). També han detectat deficiències a les instal·lacions del Pavelló Esportiu Municipal.

Visió col·lectiva, solucions imaginatives

La tècnica de Comunicació, Cooperació i Participació, Sílvia Companyó, ha destacat que “a aquesta edat els infants són molt observadors, és molt interessant treballar amb ells perquè es preocupen per temes col·lectius, coses que milloren la convivència, tenen una visió molt comunitària i es fixen molt en els detalls”.

“Els nens i nenes aportaran solucions imaginatives que, segurament, als adults no se’ns acudirien”, ha dit Companyó, qui també ha assegurat que “és important que els infants aprenguin el joc democràtic, que s’adonin del problema però que també s’impliquin en la solució”.

Membres del Consell d’Infants

Dídac Franco, Jana Oliveras i Alícia García (Mercè Rodoreda); Andrea Simón i Alícia Rodríguez (Lola Anglada); Carmen Moreno i Juan Manuel Montoro (José Echegaray); Manuel Gutiérrez i Marc Ramírez (Vicente Aleixandre); Lluís Garrido i Sara Hidalgo (Juan Ramón Jiménez); Ariadna Catalán (Els Convents); Lucía Antón i Lluís Mercadé (La Mercè).