Sergi Corral: “DiVERS vol reforçar i donar el reconeixement que li toca a la poesia”

1787
Sergi Corral, regidor de Cultura
Sergi Corral, regidor de Cultura

DiVERS és el festival de poesia que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell organitza els dies 23 i 24 de setembre a Cal Nicolau. Neix amb la voluntat que la poesia esdevingui més quotidiana, enriquidora i propera a la gent de Martorell, i que sigui vista amb uns altres ulls, sense pors ni complexos. Un festival humil, però sense renunciar a la qualitat.

El festival està pensant “per reforçar i donar el reconeixement que li toca a la poesia, un sector literari sovint oblidat per una gran part de la població. S’ha pretès tenir en compte els poetes locals i també d’altres que han estat guanyadors, en alguna ocasió, del Premi Vila. Autors de quilòmetre zero i autors de renom”, ha avançat el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura

DiVERS vol contagiar de poesia la nostra vila, però també les nostres vides. “Animaria, tant als amants de la poesia com els que encara no ho són, que investiguin i es deixin seduir pel món de les lletres i de la poesia. Que s’atreveixin a venir al DiVERS, que hi participin i s’enamorin d’aquest món”, ha desitjat el regidor.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Dissabte, 23 de setembre, a les 19.00h, es podran sentir els poemes de Rosa Grau, Núria Domènech, Anna Bou i José Luís Garcia Herrera. La primera ha publicat versos a diferents blogs i participat al recull de poesia social i combativa Ventades de foc (Inversos, 2016) amb els poemes Teatre col·loquial i Esquelet desdentegat. Acaba de publicar el llibre de poemes Tinc un bony al pit. Núria Domènech ha rebut el Premi Vila de Martorell en diverses ocasions, dins la categoria de premis locals. L’any 2015 el llibre de poemes Afonia va rebre el premi de poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat.

El primer poemari d’Anna Bou, L’última mohicana, va obtenir el Premi Vila de Martorell 2012 i amb Acadèmia d’idiomes invisibles ha guanyat el 9è Premi de poesia Joan Perucho Vila d’Ascó 2014. José Luís Garcia Herrera va guanyar el Premi Vila de Martorell de poesia en castellà amb Lágrimas de rojo niebla (1989) i, des d’aleshores, la seva trajectòria literària ha estat plena d’èxits. Des de l’any 2008 comença a escriure poesia en català.

Diumenge, 24 de setembre, serà el torn dels poetes Meritxell Nus, Pep Garcia i Dolors Miquel. L’any 2012 Meritxell Nus va guanyar el Premi Vila de Martorell de poesia amb l’obra Fenòmens. Ha rebut també diferents premis de narrativa. Pep Garcia ha escrit Paradoxa, Premi Vila de Martorell en categoria local l’any 2010, Beure’t, Premi de Poesia de la Vinya i el Vi 2014, i ha participat en diferents edicions del col·lectiu poètic InVersos. Per Dolors Miquel, l’ús indiscriminat de qualsevol forma poètica és una manera de posar-les totes en entredit perquè allò important no és mail la forma, encara que la forma ens faci veure allò important. Jordi Morera i Manuel Forniés (guitarra) acompanyaran els rapsodes, tant dissabte com diumenge, recitant versos de Francesc Pujols.

Exposicions a Cal Nicolau i a les botigues de la Vila

Del 18 al 24 de setembre, es podrà visitar a Cal Nicolau Joan Brossa. En els seus tretze són tretze. Una exposició de 13 facsímils amb poemes visuals de l’autor, que s’acompanyen de 13 poemes escrits amb la finalitat d’establir un joc de correspondències entre la paraula i la imatge.

Els aparadors de les botigues de la Vila lluiran il·lustracions de l’artista martorellenca Mar Román de l’Institut Pompeu Fabra, gràcies a la complicitat dels botiguers del barri. Una acció que han titulat Dibuixem versos.

Consulteu la programació DiVERS