S’estrena el concurs musical Marto Rock, que recorda al cantant Lluís Casanovas ‘Sopas’

1969
Toni Largo i Antonio Puertas. Marto-rock
Toni Largo i Antonio Puertas. Marto-rock

El grup musical The Xarrots va aconseguir el primer premi del Concurs Marto Rock de Música Local que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, i que va celebrar-se a la Nau 2 de Ca n’Oliveras aquest dissabte. El van seguir Metzina amb el segon premi i La Trempada amb el tercer, en una cita amb 8 formacions musicals de diferents estils i amb arrelament a Martorell. El certamen va retre homenatge al recentment desaparegut Lluís Casanovas ‘Sopas’, cantant del grup Desperdicis Clínics.

La formació guanyadora d’aquest primer Marto Rock s’ha endut 450 euros, mentre que el segon premi i el tercer 300 i 150, respectivament. A més, tots tres grups podran actuar en festes populars que se celebrin a Martorell al llarg de l’any i en el circuit de concerts que organitza bimensualment l’Ateneu de Can Carreras.

La vetllada va iniciar-se prop de les 20.00h i hi van actuar, en torns de 45 minuts, les 8 bandes participants: Bouzoki Dance Beta; Nina Cintas Grau; Uhjangu978; La culpa és teva; The Xarrots; Metzina; La Trempada i Apalankaos. Tots els grups havien de complir el requisit de comptar, com a mínim, amb un dels seus integrants residint a Martorell.

Desperdicis Clínics recorda el ‘Sopas’ i torna a pujar a l’escenari 29 anys després

El certamen estava dedicat a Lluís Casanovas ‘Sopas’, cantant del grup martorellenc de hardrock i punk Desperdicis Clínics mort l’any passat. Un dels moments més emotius de la nit va ser el retrobament dalt dels escenaris dels tres components que resten de la formació: el bateria Antonio Puertas, el baix Toni Largo i el guitarra Joaquim Subirana ‘Subi’. Puertas i Largo van explicar, en una entrevista als micròfons de Ràdio Martorell, que “feia 29 anys que no ens tornavem a ajuntar per cantar plegats, i ara ho hem fet per interpretar sis cançons, una bona manera d’homenatjar el Lluís”.