Setembre amb presentacions de llibres i nous tallers i cursos a la Biblioteca

1156
Dictat Català
Dictat Català

La Biblioteca Martorell recupera aquest setembre el pols a les activitats programades a les seves instal·lacions per als usuaris. En destaca el tancament del 4t Concurs dels Superlectors, dues presentacions de llibres a l’equipament i nous tallers d’escriptura i juvenils. L’equipament també organitzarà una visita a La Setmana del Llibre en Català de Barcelona i participarà del festival Divers de poesia.

El 4t Concurs dels Superlectors de la Biblioteca entra en la seva recta final aquest setembre, després de quasi 5 mesos. El certamen fomenta la lectura entre els infants de 4 a 14 anys proposant-los llegir una vintena de llibres de l’equipament entre el 23 d’abril i el 15 de setembre. El lliurament de diplomes als qui superin el repte serà el 3 d’octubre (18.00h).

Dues presentacions literàries

La Biblioteca albergarà dues presentacions de llibres. El dimarts 25 de setembre, Blanca Busquets presentarà La fugitiva (19.00h). La història rememora el passat accidentat que ha dut una dona fins on és en l’actualitat. Això li obre una porta inesperada, fa repàs a la seva vida i tot el que ha causat que la seva filla l’eviti tant com pot i que el seu fill no li parli des de fa molts anys. En parla la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Josefina Canals.

Josefina Canals, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Dos dies més tard, el dijous 27 de setembre (19.00 h), l’autora local Mar Casas Marín presenta La niña invisible, un llibre que parla del creixement personal que pot ajudar a aconseguir allò que hom es proposa i donar un altre punt de vista i una altra perspectiva.

Josefina Canals, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La Biblioteca col·labora també en dues activitats a l’exterior: per una banda, el festival de poesia Divers -a Cal Nicolau el 22 i 23 de setembre, amb veus destacades com Martina Escoda, Oriol Sauleda, Maria Sevilla, Ricard Garcia, Sònia Moll, Jordi Llavina David Orviz i Crisal-, i una sortida a La Setmana de Barcelona el 15 de setembre, per promocionar els llibres editats del Premi Vila de Martorell 2017 en llengua catalana i en categoria local, el Cant de ciutat de Josep Planaspachs i Un temperament ardent i altres contes de Natàlia Demidoff. La sortida de Martorell es farà a les 15.15h, inclourà visita a la fira i precisa d’inscripció.

Cursos i tallers novedosos per al setembre i l’octubre

Com a novetats per al curs 2018/19, la Biblioteca proposarà un nou taller d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès titulat ‘Joc de miralls: identitat, experiència i narrativa’, a càrrec del professor Carles Adamuz, i que se celebrarà tots els dijous de 18.00 a 20.00 h entre el 18 d’octubre i el 20 de desembre.

Josefina Canals, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

De cara a l’octubre, la Biblioteca organitzarà també tallers com ara ‘Expliquem les vacances amb scrapp’ -per fer un àlbum de vacances amb aquesta tècnica, els dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 16.00 a 18.00h-.També organitzarà un taller de creació d’una app inventor -els dies 16 i 23 d’octubre de 18.00 a 20.00h-, i l’experiència ‘Escrivim una pel·li’ -15 i 22 d’octubre, de 18.00 a 20.00h-. Les inscripcions també arrencaran el 15 de setembre.

Josefina Canals, tècnica de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

S’apropa el canvi d’horari d’hivern

La Biblioteca Martorell finalitzarà l’horari d’estiu el 16 de setembre -matins de dimarts i dijous de 10.00 a 14.00h i tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h-. A partir del 17 de setembre, es retornarà a l’horari habitual del curs: matins de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00h i tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20.30h.