Setmana de concerts de final de curs de l’Escola Municipal de Música

759
Concert Escola Municipal de Música
Concert Escola Municipal de Música

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música comencen avui el cicle de concerts de fi de curs a diferents escenaris del poble. Un total de 265 alumnes, des dels més petits als més grans, posaran en pràctica tot el que han après durant el curs, i mostraran el seu talent vocal i amb els instruments que estan aprenent a tocar.

El director de l’Escola Municipal de Música, Manolo Forniés, avança que és “una setmana molt intensa de concerts” que comença avui, a les 19.00h a l’Ateneu amb un concert de guitarra moderna i combos. “Demà és el dia fort amb dues sessions de la cantata Rebel·lió a la cuina, on hi participa una vuitantena d’infants de Sensibilització Musical”. La primera funció serà a les 17.30h i la segona a les 18.15h, al Centre Cultural. A continuació, hi haurà el concert de conjunts instrumentals: vent, cordes, orquestra i guitarra.

Manolo Forniés, director Escola Municipal de Música

Dimecres, a les 18.00h, al Centre Cultural tindrà lloc el concert coral i de conjunts instrumentals. “Finalment, dijous, per commemorar el Dia Internacional de la Música, es gaudirà del concert de combos i jam session” a la plaça de la Vila, a partir de les 19.00h.

Rècord d’alumnes

Segons destaca Forniés, per primera vegada han clos l’any amb rècord d’alumnes, un total de 265 entre els grups de sensibilització; ensenyament bàsic; ensenyament adults; ensenyament Mitjà; instruments; coral; conjunts instrumentals i aula moderna, més els 35 infants del taller de música per a nadons.

Manolo Forniés, director Escola Municipal de Música

L’oferta educativa bàsica de l’Escola Municipal de Música per al curs 2018-19 oferirà cursos d’aprenentatge musical per a totes les edats, des dels 6 mesos i fins l’edat adulta. La formació inclourà des dels primers contactes musicals a l’aprenentatge d’un instrument i la participació en conjunts instrumentals.

El taller de música per a nadons, quatrimestral, repetirà edició. Alhora, s’inclouran 3 cursos de sensibilització per tenir els primers contactes amb la música (a partir de 3 anys, de 4 a 5 i de 6 a 7 anys) i un d’ensenyament bàsic de 8 a 13 anys per conèixer les eines bàsiques de la música amb l’aprenentatge d’un instrument i la participació en conjunts instrumentals. També hi haurà cursos d’aprofundiment en la pràctica instrumental no professional, tant per a alumnes de 14 a 18 anys com per a adults a partir de 19 anys. L’Escola oferirà un nivell avançat -de 14 a 18 anys- per a alumnes que es vulguin dedicar professionalment a la música, amb un mínim de dedicació horària setmanal de 5 hores.

A més, es torna a formar un grup de conjunt instrumental o coral per a majors de 12 anys que permet participar en un grup musical de l’Escola o combo. A l’Escola José Echegaray s’ofertaran un grup de sensibilització (de 4 a 7 anys) i 3 cursos específics d’instruments: un de guitarra, un de piano i un altre de clarinet o saxòfon, tots ells dirigits a infants i adolescents d’entre 8 i 14 anys, amb una periodicitat de 2 hores setmanals en cada cas.

Preparant el 50è aniversari

L’Escola Municipal de Música, ubicada a l’edifici de Cal Nicolau, celebrarà el curs vinent el seu 50è aniversari. La direcció ja treballa en l’organització de diverses trobades de grups instrumentals i d’altres activitats que estan perfilant. A més, coincidint amb el 25è aniversari de la Banda Simfònica de Martorell, faran un concert conjunt amb ells, una trobada de Big Bands i amb altres escoles convidades.