Setmana de concerts dels diferents grups de l’Escola de Música per cloure trimestre i any

333
Cloenda curs Escola Municipal de Música
Cloenda curs Escola Municipal de Música

Setmana intensa en el sí de l’Escola Municipal de Música de Martorell, que celebrarà tres concerts i una Jam Session per mostrar els progressos de l’alumnat en el primer trimestre de curs. Les activitats han arrencat avui dilluns amb el concert de combos a l’Ateneu (19.00h). Dimarts i dimecres hi ha concerts a l’Auditori Joan Cererols, i divendres la Jam Session obrirà el període de vacances fins el 8 de gener.

L’Escola de Música acomiada el trimestre i l’any amb concerts que mostren tot allò que s’ha treballat a l’aula en el que es porta de curs. La primera cita és el concert dels grups de guitarres, de guitarra moderna i de combos d’aquest dilluns (19.00h) a l’Ateneu, amb els alumnes que han començat enguany i els que ja porten més temps estudiant música a l’equipament.

Doble concert a l’Auditori Joan Cererols

Dimarts 18 i dimecres 19 de desembre, l’Escola es desplaça a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural per oferir un doble concert. El de dimarts (18.00h) mostrarà els conjunts instrumentals: “el de guitarres d’ensenyament bàsic, el de guitarres de l’Escola José Echegaray, el de vent, el de corda fregada i el teatre musical”, explica el director de l’Escola Municipal de Música de Martorell, Manuel Forniés.

Manuel Forniés, director de l'Escola Municipal de Música de Martorell

Referent al concert de dimecres, Forniés aclareix que “finalment, el concert començarà mitja hora més tard del previst i s’iniciarà a les 18.30h”. Hi participaran els més petits d’ensenyament bàsic, que toquen instruments barrejats “amb un resultat molt divertit i original”. Serà el moment dels alumnes de primer, segon i tercer any, així com el conjunt de clarinets de l’Escola José Echegaray, les actuacions dels cors infantils i adults (de 15 anys en endavant), del conjunt de guitarres adult i del quartet de veus.

Manuel Forniés, director de l'Escola Municipal de Música de Martorell

Final d’un exitós trimestre amb la Jam Session

El director explica que “divendres a l’Ateneu (19.30h) serà el darrer dia lectiu abans de l’aturada de Nadal i farem el final de festa amb l’habitual Jam Session”. A partir d’aleshores, l’Escola es pren un parèntesi de descans fins el 8 de gener de 2019.

El balanç que Forniés fa un cop acabat el primer trimestre del curs 2018-19 és “molt satisfactori. Hem registrat 285 alumnes escolaritzats i, si hi sumem els nadons que participen en els tallers de sensibilització, passem dels 300. Això vol dir que estem per sobre de l’1% del total de la població de Martorell, que és una xifra molt bona. Estem molt contents de com ha anat la matriculació enguany i de la rebuda que té la nostra activitat”.

Manuel Forniés, director de l'Escola Municipal de Música de Martorell

L’alumnat es reparteix en aquest curs en 26 grups: 5 de bàsics; 11 de sensibilització; 3 grups de clarinets, guitarra i piano a l’Escola José Echegaray; 4 de la teoria d’adults i 3 d’aprofundiment i nivell avançat.