Setmana de revisions gratuïtes per prevenir el glaucoma i la degeneració macular

294

La fundació de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, torna a promoure, una campanya gratuïta de revisions per a la prevenció del glaucoma i la degeneració macular associada a l’edat. Des d’avui i fins divendres, s’instal·larà una unitat mòbil a la rambla de les Bòbiles.

El glaucoma és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per a desenvolupar glaucoma, i un glaucoma sense tractar condueix a un dany irreversible del disc òptic de la retina, amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió, que pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

D’altra banda, “la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. Està present en un percentatge molt elevat de població major de 65 anys i representa la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys”, ha explicat l’optometrista de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, Carme Mora.

Fa sis anys que fan aquesta campanya de prevenció per detectar a temps aquestes malalties asimptomàtiques, ja que un cop es perd una part de la visió ja potser massa tard.


Mora recomana que la població sigui conscient que fer-se un cop a l’any una revisió de la pressió de l’ull és bàsica. “La prova és de durada curta, senzilla i no provoca dolor al pacient. L’objectiu és fer un diagnòstic curt, breu i acurat de la situació”, ha dit.


Les revisions oftalmològiques per a la prevenció del glaucoma són gratuïtes. Es fan des d’avui i fins divendres a la unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, que s’ubica a la rambla de les Bòbiles, davant del Mercat Municipal. L’horari d’atenció a l’usuari serà de 10.00 a 14.00h i de 15.00 a 18.00h.