‘Si tingués la màgia d’un mag’ arriba a la Biblioteca per difondre un missatge de pau

1484
'Si tingués la màgia d'un mag'
'Si tingués la màgia d'un mag'

La sala polivalent de la Biblioteca Martorell s’ha omplert d’infants, aquest dijous, per assistir a la presentació del conte Si tingués la màgia d’un mag. La publicació ha estat il·lustrada pel martorellenc Robert Garcia, escrita per Eulàlia Canal i inspirada en la cançó La festa de la pau de Dàmaris Gelabert. La història difon un missatge vers la pau i la no violència.

Entre els llibres del seu avi, en Tim troba un manual de màgia. L’avi li explica que va haver de viure la infantesa enmig d’un conflicte bèl·lic, però va conèixer una nena misteriosa, entre les sirenes i corredisses, que li va canviar la vida. Gràcies a la imaginació, tots dos aconsegueixen abstraure’s i transformar les eines de la guerra en instruments musicals, gelats, poemes i flors.

“Quan llegia els textos, trobava paraules com guerra, bombardejos, refugis antiaeris o hospitals. És una història crua, però hi trobes punts interessants, com la relació especial entre els dos personatges quan són nens. Una relació en un moment molt complex, però els infants són capaços d’estar al marge, mantenir la innocència i les ganes de somiar, jugar i divertir-se”, ha comentat l’il·lustrador Robert Garcia.

Robert Garcia, il·lustrador

Si tingués la màgia d’un mag és una iniciativa de Tot Sona, el segell de Dàmaris Gelabert i Álex Martínez. La cantant ha explicat que, “coincidint amb el Dia Mundial de la Pau, que es va celebrar el 30 de gener, vam reeditar la cançó”, escrita l’any 2004, fer un videoclip amb nous arranjaments i la presència d’artistes reconeguts de l’escena musical catalana, i aquest conte il·lustrat associat a la cançó. “És un recurs més perquè les escoles i famílies puguin parlar d’aquesta temàtica amb els infants, ja que, a vegades, no saps com abordar-la”.

Dàmaris Gelabert, cantant

Eulàlia Canal, autora d’alguna de les lletres de Dàmaris Gelabert, va ser l’encarregada de transformar la cançó en conte. “Em van explicar el projecte i, de seguida, em va fer molta il·lusió. No sabia quina participació hi tindria la cançó, però el fet de parlar de la pau i la no violència per mi era el més important”.

Eulàlia Canal, escriptora

A més d’una funció educativa, el projecte té una finalitat solidària, ja que els beneficis obtinguts es destinen a Metges sense fronteres, amb l’objectiu de fer arribar a l’entorn familiar i educatiu uns valors que sempre han marcat el segell.