Signat el conveni de la Llançadora d’Ocupació per a la inserció laboral de 25 joves de Martorell

392

Aquest migdia s’ha signat a la sala de plens de l’Ajuntament el conveni per desplegar una Llançadora d’Ocupació per a joves amb les fundacions Santa Maria la Real i Telefònica. L’alcalde Xavier Fonollosa ha positivat que el projecte crea sinèrgies entre l’administració i les empreses, i el seu director, Álvaro Retortillo, ha exposat que el seu desplegament es farà en cinc mesos. 25 joves de Martorell se’n podran adherir per aprendre a desenvolupar capacitats, treballar en equip i contactar amb les empreses.

La Llançadora d’Ocupació és una iniciativa per facilitar la inserció laboral dels joves creada l’any 2014 per la Fundación Santa María la Real del Patrimonio Histórico, amb el suport de la Fundación Telefónica. Entre 2016 i 2019, preveu desplegar 454 programes a tot l’estat d’aprenentatge i de treball en equip per a joves, perquè aprenguin a desenvolupar capacitats i a connectar amb les necessitats del teixit empresarial.

L’alcalde Xavier Fonollosa deia que “el programa compleix els objectius que ens marquem des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament: formar molt millor la nostra gent i trobar les complicitats amb el teixit empresarial, industrial i econòmic de l’entorn”. El regidor de Promoció Econòmica Lluís Amat ha afegit que “als joves no els hem de donar el peix, sinó ensenyar-los a pescar. Per això, tan de bo comptem amb molts programes com aquest”.

Programa de treball en equip durant cinc mesos
La Llançadora d’Ocupació de Martorell tindrà cabuda per a 25 joves –de fins a 29 anys en el cas dels homes i de fins a 35 en les dones- que hauran d’inscriure’s omplint un formulari on line o de manera presencial al Molí Fariner des d’ara i fins el 4 de març. A partir d’aquí, Retortillo exposa que “durant cinc mesos els seleccionats aprendran a entendre el mercat laboral local, desenvoluparan la intel·ligència emocional, aprendran a fer currículums, entrevistes, a usar les xarxes i a fer recerca de feina digital. Al final, contactaran amb les empreses”.

El director de la Fundació Telefónica a Catalunya, Joan Cruz, ha afegit que “cada jove que entra a la llançadora experimenta un abans i un després, i entén que no és tan important qui és, sinó com és. També veurà que és més quan treballa en equip”. La llançadora té un desplegament molt divers arreu on s’ha aplicat perquè inclou joves amb inquietuds molt diferents i per Cruz “quan comencin a reunir-se veurem cap a on evoluciona temàticament el projecte”.