Signat un conveni per realitzar tallers de memòria per a persones amb alzheimer

426

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i president del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), i el president de l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Martorell, Jordi Lucas, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració pel qual el PMSAPM aportarà 2.500 euros a l’entitat per desenvolupar activitats adreçades a persones afectades per la malaltia.

Els professionals dels Serveis Socials Bàsics del PMSAPM estableixen programes individuals d’atenció i promoció de l’autonomia personal, excepte en aquelles situacions en què la persona estigui ingressada de manera permanent en un centre de la xarxa pública. L’actual situació de les persones amb dependència afectades per un trastorn mental té una incidència significativa en la població, afectant a persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i que s’adrecen als professionals dels Serveis Socials Bàsics demanant-ne informació, orientació i ajut.

Per tot això, fruit de l’interès de les parts per establir un nou marc de col·laboració per tal de dur a terme aquestes tasques, s’ha formalitzat un conveni de caràcter anual pel qual el PMSAPM farà una aportació econòmica de 2.500 euros a l’Associació de Malalts d’Alzheimer per a que desenvolupi activitats adreçades a les persones amb problemes cognitius o afectats per la malaltia. L’associació participarà de coordinacions amb els Serveis Socials Bàsics de forma trimestral per tal de fer un seguiment de les clàusules establertes i haurà d’elaborar una memòria tècnica i econòmica en finalitzar l’exercici 2016.

La signatura del conveni significa, segons la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, “donar suport a una entitat molt sensibilitzada amb els martorellencs que pateixen alzheimer. El principal objectiu és desenvolupar tallers de memòria per a persones que pateixen la malaltia i, amb el temps, anar ampliant els serveis de suport”.

L’Associació de Malalts d’Alzheimer de Martorell és “una entitat sense afany de lucre que té la finalitat de donar suport a persones afectades per la malaltia i a les seves famílies”, ha recordat el seu president Jordi Lucas. L’entitat es va constituir fa un any i és una escissió de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer. “És un vot de confiança que se’ns reconegui la tasca que volem realitzar: uns taller de memòria adreçats exclusivament a persones que pateixen alzheimer, que volem iniciar al setembre”.