Sílvia Soler: “Davant l’actualitat frenètica, convé aturar-se per gaudir de les petites coses”

768

L’escriptora i periodista Sílvia Soler va pasar ahir dimecres per la Biblioteca Martorell per presentar el seu darrer llibre, Rellotges de sol (Edicions 62). Un recull d’articles publicats al diari Ara l’estiu de 2016, en els que tracta temàtiques molt diverses. Com a fil conductor general, Soler envia un missatge al lector: la necessitat de disposar de moments serens i tranquils i de valorar les coses petites que ens passen a la vida.

Soler reconeix que “enmig de l’actualitat frenètica i trasbalsadora, hem de tenir temps per asserenar-nos, pensar, reflexionar i valorar les coses petites que ens envolten, que de vegades acostumen a ser les més importants”. Fruit d’això va néixer Rellotges de sol, la seva darrera obra, un compendi d’articles que responien al nom d’”Escenes d’estiu”.

Sílvia Soler, autora de 'Rellotges de sol'

Rellotges de sol és la mirada de l’autora vers la vida quotidiana amb uns textos a mig camí entre el conte o relat i l’article periodístic. “Arran de les meves visites a les biblioteques i del contacte amb els lectors vaig veure que tenien molt bona acceptació i vaig proposar a l’editorial de fer-ne un recull, pensant que hi hauria gent a qui els agradaria”.

Sílvia Soler, autora de 'Rellotges de sol'

El pas del temps, l’amor, la infància, els estius al poble, la literatura, la família i, fins i tot, la cançó de l’estiu són algunes de les temàtiques. El títol té com a raó de ser que “els rellotges de sol són un element que m’agrada molt estèticament i que té una significació molt gran pels mediterranis. A més, el sol representa l’estiu”. L’autora se sent especialment seduïda per un dels lemes que apareix esgrafiat en els rellotges, ‘només assenyalo les hores serenes’, molt en la línia del que vol transmetre.

Sílvia Soler, autora de 'Rellotges de sol'

Una quarantena de persones es van apropar a la sala polivalent de la Biblioteca per seguir les explicacions de Sílvia Soler, presentada per Damià Maldonado. La van acompanyar dalt de l’escenari l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral.