S’inicia el termini de presentació d’idees als Pressupostos Participatius 2018

345
Pressupostos Participatius
Pressupostos Participatius

Aquest dilluns comença el termini per presentar propostes a la 2a edició dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Martorell. Es destinaran 200.000 euros a fer realitat propostes sorgides de la ciutadania. D’aquest pressupost, 40.000 euros seran per a les propostes del Consell d’Infants de Martorell (alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles de Martorell. Les idees es podran fer arribar fins el 9 d’abril a través de la plataforma decideix.martorell.cat.

El cost de cada proposta no podrà superar els 40.000 euros i cada persona o entitat podrà presentar fins a tres propostes. Les idees que compleixin els criteris tècnics establerts passaran a la fase de votació, i les que tinguin més suport de la ciutadania es faran realitat.

Després arribarà la fase de valoració interna dels projectes per part dels tècnics municipals, i les votacions es faran entre el 18 de maig i el 18 de juny, a través del web decideix.martorell.cat. L’únic requisit per votar és estar empadronat a Martorell i tenir més de 16 anys, segons ha detallat l’especialista en processos participatius de l’empresa INDIC, Marc Majós.

Marc Majós, especialista processos participatius INDIC

Per a qualsevol incidència, es pot contactar amb l’Oficina de Pressupostos Participatius a El Círcol (plaça de la Vila, 19, Tel. 93 775 00 50 ext. 6210 participacio@martorell.cat).

La plataforma decideix.martorell.cat ofereix la possibilitat de consultar la dinàmica del procés, però també, com ha indicat la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, fer el seguiment dels projectes que s’estan executant de la convocatòria anterior.

Míriam Riera, regidora de Participació

Les cinc propostes guanyadores de l’any passat són el parc inclusiu, que s’inaugurarà el proper 18 de març, la restauració dels gegants, capgrossos i bestiari o la propera construcció d’un rocòdrom al parc de Can Cases. Un altre dels projectes que s’està definint són les vies escolars segures.