Dilluns s’acaba el termini de presentació d’idees als Pressupostos Participatius

849
Pressupostos participatius
Pressupostos participatius

El proper dilluns 9 d’abril serà el darrer dia per presentar propostes a la 2a edició dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Martorell, que pretenen fer realitat propostes sorgides de la ciutadania. Les idees es poden fer arribar a través de la plataforma decideix.martorell.cat. Del total del pressupost de 200.000 euros, 40.000 seran per a les propostes del Consell d’Infants de Martorell (alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles de Martorell.

El cost de cada proposta no pot superar els 40.000 euros i cada persona o entitat en podrà presentar fins a un màxim de tres. Les idees que compleixin els criteris tècnics establerts passaran a la fase de votació, i les que tinguin més suport de la ciutadania es faran realitat.

Després arribarà la fase de valoració interna dels projectes per part dels tècnics municipals, i les votacions es faran entre el 18 de maig i el 18 de juny, a través del web decideix.martorell.cat. L’únic requisit per votar és estar empadronat a Martorell i tenir més de 16 anys, segons ha detallat l’especialista en processos participatius de l’empresa INDIC, Marc Majós.

Marc Majós, especialista processos participatius INDIC

Per a qualsevol incidència, es pot contactar amb l’Oficina de Pressupostos Participatius a El Círcol (plaça de la Vila, 19, Tel. 93 775 00 50 ext. 6210 participacio@martorell.cat).

La plataforma decideix.martorell.cat ofereix la possibilitat de consultar la dinàmica del procés, però també, com indica la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, fer el seguiment dels projectes que s’estan executant de la convocatòria anterior.

Míriam Riera, regidora de Participació

Les cinc idees guanyadores de l’any passat van ser la creació d’un parc inclusiu -inaugurat el passat 18 de març al Parc Europa-; les vies escolars segures -s’està definint en aquests moments-; la restauració dels elements festius de la cultura popular -gegants, capgrossos i bestiari-; el territori vertical o rocòdrom al parc de Can Cases i dotar de WiFi gratuïta diferents equipaments municipals.