S’inicia un curs de neteja de superfícies i mobiliari al Molí Empresa

972
Molí Empresa
Molí Empresa

Un total de 15 persones en situació d’atur han iniciat aquest dilluns el curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. L’Ajuntament de Martorell a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, impulsa l’ocupació entre les persones aturades, un dels col·lectius més afectats per la crisi, amb la realització d’aquest programa específic. En aquesta 6a edició, hi participen 35 persones d’entre 18 i 56 anys que tenen l’oportunitat de realitzar diferents accions formatives i tutories personalitzades.

El curs certificat de professionalitat ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores).

La formació està adreçada, prioritàriament, a persones residents a La Vila, interessades a formar-se en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà.

Durant la formació les persones participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal·lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

Les principals sortides professionals a les quals opten les persones participants amb aquesta formació són de personal de neteja o netejador, en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador/a de vidres, expert/a en neteja d’immobles, vidrier/a d’edificis i netejador/a de finestres.

El curs s’està duent a terme a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, del 24 de setembre al 20 de desembre, en horari de dilluns a divendres, de 9.15 a 13.15h. Un cop finalitzada la formació teòrica del curs, els participants han de complementar la seva formació amb pràctiques en empreses col·laboradores.