S’inicien les obres per a la construcció d’una planta d’Audi en uns terrenys de Seat a Martorell

351

El fabricant d’automòbils Audi, filial del grup alemany Volkswagen, instal·larà al recinte de Seat a Martorell una nova planta especialitzada en maquinària per a l’estampació de les peces i de la planxa metàl·lica dels cotxes. Amb la nova instal·lació, que preveuen que estigui enllestida el 2013, Audi podria assumir més projectes i reforçar alhora el seu vincle amb Seat i amb Martorell.

Planta especialitzada
Uns mesos després de la inauguració de la nau de soldadura de l’Audi Q3, la marca alemanya de gamma alta ha posat en marxa un projecte per obrir una planta especialitzada en maquinària per a estampació de les peces i la planxa metàl·lica dels cotxes.

En una primera fase, Audi Tooling Barcelona contractarà uns 75 empleats, entre els quals destacarà el personal qualificat relacionat amb l’enginyeria i la metal•lúrgia. A més de la construcció de la nau, cal afegir-hi la inversió en equipament tècnic, que inclourà premses hidràuliques, fresadores i maquinària auxiliar. Amb la nova instal·lació, Audi tindrà a Martorell projectes que abans fabricava en altres estats europeus.

Nau de 4.000 metres quadrats
Una vegada aconseguits els permisos d’obres de l’Ajuntament de Martorell, han començat els moviments de terres previs a l’inici de la construcció d’una nau de 4.000 metres quadrats. A més de la construcció de la nau, una part molt important de la inversió consistirà en l’equipament tècnic, que inclourà tres grans premses hidràuliques de 2.500 tones, una fresadora de grans dimensions i maquinària auxiliar.