S’obre la Setmana de la Gent Gran amb una programació diversa fins divendres

396

Des d’avui i fins divendres tindrà lloc la XXVII Setmana de la Gent Gran a diferents espais de la població. Aquest any s’ha inclòs un reconeixement a la feina dels cuidadors i es consolida la Trobada Intergeneracional. Projeccions de documentals i pel·lícules, visites a exposicions, conferències i el berenar de cloenda són l’espina dorsal d’una setmana atapeïda d’activitats que ha preparat la coordinadora dels Esplais amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell.

La Setmana té com a gran novetat el reconeixement que des dels Serveis Socials Bàsics es farà a la figura dels cuidadors que vetllen pel benestar de les persones grans. Un homenatge que s’inclourà en l’acte inaugural, dilluns 1 de juny a les 17.15h a l’Auditori Joan Cererols. Es farà abans del passi de la pel·lícula Elsa y Fred, del programa Bon tracte a les persones grans de la Fundació ‘La Caixa’.

Dimarts, des de les 10.00h, es celebrarà la III Activitat Intergeneracional. El responsable dels Esplais de la Gent Gran, Lluís Marcet, explica que “farà que la fent gran i els nens de l’escola Els Convents comparteixin jocs antics a la plaça de l’Església, que esmorzin xocolata amb melindros i que visitin plegats l’Esplai de La Vila”. A les 17.30h, a la Biblioteca Martorell hi haurà la conferència La insuficiència cardíaca a càrrec de la Dra. Flora i l’infermera Gemma Comerma, de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Activitats variades
El dimecres hi haurà exercicis de gimnàstica de manteniment al Pavelló a les 09.30h, i el Passeja un pony amb nosaltres a la Residència Anoia a les 11.00h. A la tarda, a l’esplai de Buenos Aires (17.00h) hi haurà les xerrades Els serveis socials adreçats a la gent gran -amb professionals de serveis socials bàsics-, i Mesures de seguretat a les persones grans, amb la Creu Roja i l’ABP dels Mossos d’Esquadra.

La Coral Harmonia i els alumnes de l’Escola Municipal de Música protagonitzaran el dijous una tarda musical a la Residència Sant Joan de Déu a les 17.00h, i divendres es farà una visita a l’exposició 100 anys a l’avantguarda de la restauració monumental a La Caserna (11.00h), i el passi del documental Àngels i visita a l’exposició Muxart. Color i composició.

La Setmana clourà a la tarda a El Progrés (17.00h) amb el berenar, homenatge a les persones que fan 84 anys i espectacle amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera. Marcet recorda que “per al berenar, cal inscriure’s de manera individual o grupal a qualsevol dels dos esplais fins dimarts 2 de juny. Es pagaran 2 euros i s’assignarà taula, per evitar aglomeracions”.

Els jubilats podran també visitar, al llarg de tota la setmana, una exposició de fotografies antigues a l’Esplai La Vila, i tindran gratuïtat per visitar els museus de l’Enrajolada i Vicenç Ros, fent-ne reserva prèvia al telèfon 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat.