Solidança renova els 12 contenidors per a la recollida de roba usada i complements en bon estat

902

L’entitat Solidança ha renovat els 12 contenidors de color taronja que hi ha a Martorell per a la recollida de la roba usada i complements en bon estat. Els contenidors estan repartits pels diferents barris del municipi.
Martorell disposa d’aquest servei gràcies al conveni de col·laboració que va signar l’Ajuntament amb l’entitat Solidança, la Fundació Un Sol Món de Caixa de Catalunya i l’Associació Intersectorial de Recuperadors i Empreses Socials de Catalunya, l’any 2004.

Programa Roba Amiga
El Programa Roba Amiga permet facilitar la inserció laboral de col•lectius amb risc d’exclusió. La roba recuperada es ven en botigues solidàries a diferents poblacions del Baix Llobregat i de Barcelona i també se n’envia al tercer món mitjançant projectes de cooperació.

Ús dels contenidors
Amb el canvi de temporada, l’entitat Solidança anima a utilitzar aquests contenidors i d’aquesta manera facilitar la reutilització i la prevenció de residus. Aquesta roba en bon estat també es pot portar a la deixalleria mòbil.
Si la roba es deixa al costat dels contenidors perquè algú la pugui aprofitar estem perjudicant el servei de buidat dels contenidors i en la majoria dels casos aquesta roba anirà a parar a un abocador.

Aquests contenidors de color taronja són buidats com a mínim cada dimecres, però si s’observa que un contenidor està ple es pot avisar al telèfon 93 685 44 34. La roba que no sigui de cotó (se’n poden fer draps i farciments) i que estigui estripada o no sigui aprofitable, s’ha de llençar al contenidor gris del rebuig.