‘Solo creo en el fuego’, finalista del Premi BBVA de Teatre, arriba dissabte a El Progrés

1233

Després de la situació viscuda a causa del COVID-19, aquest mes de setembre es reprenen les representacions dels espectacles finalistes del 20è Premi BBVA de Teatre que estaven previstes al mes d’abril i que es van haver d’ajornar.  Dissabte, 19 de setembre, a les 21.30h, la pista-jardí d’El Progrés de Martorell acollirà la representació de Solo creo en el fuego de la companyia Los Prometidos. Les entrades es poden comprar a través del nou portal entrades.martorell.cat.

El Premi BBVA de Teatre és un projecte sociocultural que l’any 2001 va iniciar l’antiga Obra Social de Caixa Manlleu amb la intenció de donar suport a la creació teatral dels grups amateurs i a entitats catalanes que fan la seva activitat sense ànim de lucre. Solo creo en el fuego, finalista del certamen d’enguany, s’endinsa en la relació entre l’escriptora Anaïs Nin i Henry Miller a través de les cartes que es van intercanviar durant vint anys des que es coneixen al París del 1931 en un torrent de passió, bohèmia i literatura, fins a l’última missiva, datada als Estats Units el 1963, explica Carlos Martín, director, actor i guionista de la companyia Los Prometidos.

Carlos Martín, director, actor i guionista cia. Los Prometidos

És un joc de miralls en què els autors de l’obra adapten al teatre la correspondència i els escrits de Nin i Miller per fer-los col·lapsar amb les seves pròpies biografies. Un delirant viatge a cavall entre la literatura i el mestratge on es planteja la cerca de respostes. L’art com a forma de vida, els dilemes que planteja la vocació, la censura creativa o l’autobiografia i les seves conseqüències.

Carlos Martín, director, actor i guionista cia. Los Prometidos

L’entrada anticipada té un preu de 3 euros (general), de 2,50 euros (públic jove de fins a 25 anys, públic més gran de 65 anys o pensionista) i 4 euros a taquilla. Les entrades es poden comprar a través del portal entrades.martorell.cat.

El 13 d’octubre, la Gala Final

L’espectacle guanyador de la 20a edició del Premi BBVA de Teatre serà guardonat amb una gira, valorada en 20.000 euros, a diversos teatres de Catalunya, incloent-hi el festival Temporada Alta 2020 (6 de desembre, a les 18.00h). L’obra premiada es donarà a conèixer en el marc de la Gala Final que tindrà lloc el 13 d’octubre, a les 20.30h, en un acte que es retransmetrà en directe a través d’El 9 TV. En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que col·labora també al certamen, concedirà una menció especial a la millor interpretació i al millor director dels espectacles finalistes.

Carlos Martín, director, actor i guionista cia. Los Prometidos

Les altres obres finalistes d’aquest any són Accions de resistència de la companyia Susanna Barranco, que es podrà veure al Teatre de l’Aurora d’Igualada el 19 de setembre, a les 2.00h, i el 20 de setembre, a les 19.00h. El 25 de setembre, a les 21.00h, el Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà l’espectacle La Revelació de Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA. La darrera representació, Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu, serà el 29 de setembre, a les 21.00h, al Teatre Principal de Valls.

Els quatre espectacles finalistes de la 20a edició del Premi BBVA de Teatre han
estat escollits d’entre més d’una seixantena de propostes teatrals procedents de
companyies d’arreu de Catalunya.