Som Capaços convida les famílies a una festa solidària diumenge al Torrent de LLops

1375
Sílvia Capuz i Montserrat Montoriol, membres Som Capaços
Sílvia Capuz i Montserrat Montoriol, membres Som Capaços

La fundació tutelar Som Capaços organitza diumenge, 27 de maig, una jornada solidària amb tallers, esport i espectacles al Complex Esportiu Torrent de Llops. Les activitats s’allargaran de 10.00 a 14.00h, i comptaran amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, l’Escola José Echegaray, el Martorell Atlètic Club i el Martorell Gimnàstic Club.

Les persones incapacitades legalment han passat per un procés judicial que ha determinat que les seves capacitats de decisió han d’estar supervisades parcial o totalment. És per això que Som Capaços posa a la seva disposició voluntaris i voluntàries que exerceixin la protecció legal que requereixen.

La presidenta de Som Capaços, Rosa Cadenas, detalla que “és una entitat tutelar que, a més d’oferir aquest acompanyament en el dia a dia o en ocasions puntuals (visites mèdiques, activitats d’oci, celebració d’aniversaris, etc…), es marca com a objectiu conscienciar l’entorn social sobre la necessitat de tenir una altra visió de les persones amb discapacitat”.

Som Capaços ha sorgit a Martorell de la demanda de moltes famílies que necessiten regular la tutela dels seus fills i filles o altres familiars propers de cara al futur. Aquestes entitats permeten cobrir el buit en què es trobarien les persones declarades incapacitades judicialment en cas que no tinguessin familiars o parents propers.

La festa solidària d’aquest diumenge “tindrà un contingut infantil i molt dinàmic, i donarà a conèixer la tasca de la fundació i com s’hi pot col·laborar a través del voluntariat, la relació d’amistat o coneixença de les persones amb discapacitat intel·lectual”, remarca Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, presidenta Som Capaços

La Caixa, l’Ajuntament de Martorell i el Martorell Gimnàstic Club faran entrega, durant la festa, d’un donatiu de 1.600 euros, en total, perquè la fundació pugui tirar endavant els seus projectes.

Rosa Cadenas, presidenta Som Capaços

Som Capaços

Som Capaços