Som.Nit donarà informació sobre els riscos associats al consum de drogues durant la Festa Major

935
Som.Nit
Som.Nit

Som.Nit és un projecte de Creu Roja Joventut que aposta per la informació com a element clau en la prevenció i reducció de riscos associats al consum de drogues entre els joves. Els dies 15 i 16 d’agost voluntaris de Som.Nit exerciran la seva tasca al carrer Josep Vilar, durant els concerts de Festa Major.

Els voluntaris de Som.Nit intervenen en espais d’oci nocturn per fer una intervenció bàsica d’informació sobre prevenció i reducció de riscs amb les drogues. També duen a terme activitats complementàries a zones de descans, anàlisis de substàncies, proves d’alcoholèmia, entre d’altres activitats. Parteixen de l’acceptació que el consum de drogues és un fenomen universal, relatiu i complex. S’ha donat des de sempre, a tot el món, totes les èpoques, cultures i classes socials. Hi intervenen tres factors importants en els que cal incidir: la persona, la substància i l’entorn.

L’objectiu és fomentar i respectar la llibertat i autonomia de les persones en la pressa de decisions, sense fer judicis de valors ni adoptar posicions paternalistes. Ofereixen una informació objectiva, clara i realista; apropen la informació als espais de consum, i superen el model basat en l’abstinència i la invisibilització del consum, explica Felip Segura, voluntari de Comunicació de Creu Roja Baix Llobregat Nord.

Felip Segura, voluntari de Comunicació Creu Roja Baix Nord

Els voluntaris, comenta Segura, són persones joves interessades, motivades i formades en l’àmbit dels consums de drogues i les drogodependències. Formen una xarxa de Joves Agents de Salut, potenciant així l’efecte bola de neu en la transmissió de coneixements entre iguals.

Felip Segura, voluntari de Comunicació Creu Roja Baix Nord

Som.Nit