Somescola defensa la immersió lingüística com a garant de la inclusió social i la igualtat d’oportunitats

826
Concentració Somescola a la Plaça de la Vila

Les entitats adherides a la plataforma Somescola han organitzat concentracions arreu del territori aquest dimecres a la tarda en defensa de la immersió lingüística i una d’aquestes s’ha celebrat a la plaça de la Vila de Martorell. Des de Somescola es considera que l’actual model, reconegut internacionalment, garanteix la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. La plataforma, que defensa el model d’ensenyament català, respon així al plantejament del Partit Popular d’incloure, en la preinscripció per al proper curs escolar, una casella per a que els pares i mares triïn la llengua d’escolarització dels fills.

Maria Esteban, membre de la secció local d’Òmnium Cultural –una de les més de cinquanta entitats que formen Somescola- ha llegit el manifest. El text defineix el plantejament formulat pel govern espanyol com a “un atemptat directe contra el model d’immersió lingüística reconegut internacionalment, garantia de la cohesió social al nostre país i de la igualtat d’oportunitats de l’alumnat”.

Concentració Somescola a la Plaça de la Vila

Alhora, acusa el govern espanyol de voler “trencar la cohesió social i dividir la societat catalana” a través d’una “involució educativa uniformitzadora, l’adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística”.

La plataforma defensa els valors transmesos per l’escola catalana: “les nostres escoles han ajudat a generar la societat actual plural, diversa, amb criteri i amb uns principis de convivència sòlids i un model educatiu compromès amb la inclusió i la cohesió social”. I posa de relleu que, amb la continuïtat d’aquest model, “tot infant ha de trobar oportunitats de creixement i de dignitat, inclosa la competència comunicativa plena en les llengües d’ús normal a la societat”.

Somescola afegeix en el seu comunicat un reconeixement a la tasca realitzada “pels mestres i professionals del nostre sistema educatiu” a l’hora de garantir aquest model, i encoratja la societat a que “el faci seu i a que es comprometi a consolidar-lo, protegir-lo i contribuir-ne a la seva millora”.

Han format part de la concentració membres d’Òmnium Cultural, altres particulars i representants del govern local –l’alcalde Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal-.

Lectura del manifest de Somescola en defensa del model d'immersió lingüística