Sopar de germanor i sardinada popular, els plats estrella de la festa del barri de Buenos Aires

1531
Festa Buenos Aires 2018
Sardinada Popular

La plaça Pompeu Fabra de Buenos Aires ha acollit, aquest dissabte i diumenge, la festa veïnal que ha reunit a centenars de persones, com l’alcalde Xavier Fonollosa i regidors del consistori. Aquesta propera setmana, l’Ajuntament de Martorell iniciarà les obres de remodelació de la plaça per convertir-la en un espai més acollidor.

La festa de Buenos Aires començava ahir dissabte amb el sopar de germanor i, a continuació, el ball. El president de l’Associació de Veïns, José Ignacio Blázquez, assenyala que “el d’ahir va ser un dels millors sopars dels darreres anys pel que fa a l’assistència de veïns. Es van repartir unes 650 racions de coca, cosa que vol dir que, com a mínim, hi havia aquestes persones. Va anar molt bé”. Avui diumenge, s’ha fet la sardinada popular “on s’han repartit 120 quilos de sardines” afegeix Blázquez.

José Ignacio Blázquez, president AV Buenos Aires

Des de l’Ajuntament de Martorell, l’alcalde valora satisfactòriament la festa. Fonollosa diu que “el barri ja té 52 anys i les festes són tradicionals i hi ha unes activitats que no es fan a cap més lloc, com per exemple la sardinada d’aquest matí que atrau a molts veïns”. Aquest aspecte l’assenyala l’alcalde com un factor molt positiu perquè “és un barri en el qual hi ha gent de diferents generacions, de procedències diferents però en canvi es viu un ambient de convivència, de cohesió social. Una festa fantàstica”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La festa de l’escuma amb ambient musical, aquest migdia, i la gran xocolatada infantil amb pallassos, a les 18.30h, tanquen les festes de 2018 del barri de Buenos Aires.

La plaça Pompeu Fabra comença la remodelació

L’alcalde Xavier Fonollosa va reunir-se, a mitjans d’aquesta setmana, amb els veïns de Buenos Aires per ultimar els detalls de les obres de remodelació de la plaça Pompeu Fabra. L’alcalde explica que “els treballs consistiran en la millora dels paviments, l’ampliació de la zona infantil, nou enjardinament de l’entorn de l’escenari, posem una pèrgola i ampliem la zona de descans”. L’obra ja està adjudicada però l’ajuntament la va “frenar perquè ens hagués enganxat al mig de la festa del barri. Per tant, les obres començaran la setmana vinent”, ha afegit Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Blázquez assegura que els veïns estan molt contents perquè “segons el projecte serà una plaça molt agraïda ja que és una de les places més transitades de Buenos Aires, per la seva proximitat a l’hospital, l’ambulatori i als centres escolars. També hi ha molta canalla i el projecte contempla l’ampliació de l’espai infantil. Serà una passada.”

José Ignacio Blázquez, president AV Buenos Aires

Les obres començaran aquesta propera setmana i la previsió es que durin tres mesos.