Sor Lucía Caram captiva als martorellencs en la presentació del seu últim llibre

384

Sor Lucía Caram ha presentat, aquest dissabte, el seu darrer llibre ‘Sor Lucía se confiesa’ (Plataforma Editorial, 2015) reivindicant la seva tasca a favor dels pobres, la denúncia social i el seu compromís en seguir transcendint en l’opinió pública per millorar la vida de les persones cap a un món més just. L’acte ha estat presentat per Assumpta Clopas, de Càritas Martorell amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa.

La monja va iniciar la presentació fent referència a la visita que ha fet aquesta setmana a Roma: “em vaig reunir amb el Papa Francesc perquè havia estat citada pel Vaticà. Em va dir que seguís fent ‘lío’, tot i que algun mitjà català ho ha traduït com a soroll i no és ben bé així… El Papa em va dir que li agraden més els monestirs que s’obren als pobres que no pas els que es converteixen en hotels. Els pobres són el més important, això és l’Evangeli”.

Fermesa i convicció

Respecte a la pobresa, Caram va defensar el seu projecte amb la Fundació Rosa Oriol, qui treballa per acollir a famílies desafavorides i en risc d’exclusió social. La monja va reivindicar que “el vertitable luxe és compartir i lluitar amb les persones per una causa. I això és el que faig. Hi ha moltes persones que estan patint i cal una resposta decidida que molt sovint no la tenim des de qui té la responsabilitat”.

Citant anècdota rera anècdota, Sor Lucía Caram va parlar del seu barcelonisme, va ser molt crítica amb la política del govern espanyol, va defensar el procés que s’està vivint Catalunya i va explicar com viu el seu paper als mitjans de comunicació: “em considero una persona lluitadora i gens conformista. Dic el que penso tot i que sovint peco d’incontinència verbal. Explicar el que penso m’ha generat molts problemes, com ara amenaces però tinc el suport de molta gent per lluitar cap a un món millor”.

Sor Lucía Caram (1966, Tucumán, Argentina) és monja dominica contemplativa. Compagina en la seva vida claustral l’oració, l’estudi i la vida en comunitat amb l’activitat social al costat de les persones més vulnerables, que promou a través de la Fundació Rosa Oriol a Manresa. És també autora de Mi claustro es el mundo (Plataforma Editorial, 2012).

En la cloenda de l’acte, l’alcalde Xavier Fonollosa va explicar que “he quedat bocabat amb Sor Lucía Caram. Ser alcalde et dóna, a vegades, el privilegi de compartir taula amb persones extraordinàries com ella. Ens ha donat una lliçó de com viure les dificultats d’avui seguint l’Evangeli amb valors que avui són plenament vigents”.

En la presentació hi han assistit prop d’un centenar de persones que han omplert la sala de conferències de la Biblioteca Martorell. Entre els assistents hi havia el regidor de Cultura, Sergi Corral i altres representants del govern municipal.