Sorea ajudarà a finançar la climatització del Complex d’Habitatges de l’Arc de Sant Martí

589
Signatura del conveni entre la Fundació Arc de Sant Martí i Sorea

Sorea col·laborarà amb el Complex d’Habitatges per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Privada Arc de Sant Martí. L’empresa d’abastament d’aigües aportarà 30.000 euros per ajudar a finançar la climatització de l’edifici. Així ho han formalitzat ambdues parts, aquest matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a través de la signatura d’un conveni.

El director territorial de Sorea, Ramón Albareda, ha expressat que la voluntat de l’empresa és “participar del desenvolupament del teixit social i econòmic de les localitats on presta el seus serveis, com és el cas de Martorell. Per a nosaltres és un plaer i un honor poder col·laborar amb estaments i institucions com aquesta”.

Ramón Albareda, director territorial Sorea

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí, ha dit que “aquest és un conveni molt important per a nosaltres, gràcies al qual podrem estrenar aviat un nou sistema de climatització. Agraïm a Sorea que ens ajudi a fer-ho realitat i a l’Ajuntament de Martorell que hagi impulsat la col·laboració entre la nostra fundació i l’empresa”.

Rosa Cadenas, gerent Fundació Arc de Sant Martí

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat “l’empenta” de la Fundació Arc de Sant Martí, que “cada vegada ofereix més serveis a les persones que tenen alguna discapacitat intel·lectual”. Fonollosa ha subratllat que el Complex d’Habitatges ha estat “una fita compartida i difícil” entre l’administració local i l’Arc de Sant Martí, que des del mes de maig és una realitat i que, previsiblement, rebrà els primers usuaris al gener de 2020.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Complex d’Habitatges de l’Arc de Sant Martí, situat a l’avinduda del Camí Fondo, compta amb una superfície de 2.000 metres quadrats i està connectat amb el Centre de Dia. Està format per 20 habitatges per a un total de 48 persones amb discapacitat intel·lectual. Els usuaris hi podran viure de forma individual o en parella, segons la seva elecció i fomentant la seva autonomia. També hi ha zona de serveis, una cuina central i una bugaderia, que conformen un projecte d’inserció laboral.

A més, s’hi incorporaran vuit places destinades al projecte RESPIR per afavorir les estades temporals. Aquests espais permeten garantir un ingrés amb la finalitat de millorar la qualitat de vida dels cuidadors, proporcionant-los un temps de descans o responent a situacions familiars imprevistes, com una malaltia o absència del cuidador.