Superada de manera satisfactòria la prova de sirenes de risc químic

278
Prova de sirenes risc químic
Prova de sirenes risc químic

Les quatre sirenes d’avís de risc químic ubicades al terme municipal de Martorell han sonat aquest matí en el nou simulacre de Protecció Civil de la Generalitat. Els sons d’avís s’han fet sentir a la població entre les 10.01h i les 10.10h. La Policia Local n’ha fet una valoració positiva, tot i registrar una petita incidència d’audició en un dels 12 punts de control repartits per la població.

L’Inspector de la Policia Local, Àngel Pérez, ha destacat que “dels 12 punts de mesura només n’hi ha hagut un en el que la recepció ha estat baixa. Es tracta del que es troba al costat de la Nacional 2 prop del Pavelló de Can Cases”. A la resta, ha dit, “els nostres agents i els voluntaris de protecció Civil han valorat un nivell d’audició de 5 sobre 5”.

Àngel Pérez, Inspector de la Policia Local

El simulacre s’ha sentit per les sirenes instal·lades al Centre Cultural, a l’aparcament del Vapor, al recinte de Ca n’Oliveras i al Complex Esportiu de Torrent de Llops. Pérez explica que s’han percebut amb bona qualitat tant el senyal d’activació com la de fi d’alarma: “ha començat a sonar a les 10.01h, i ha finalitzat a les 10.10h”, i afegeix que “com a incidència, hem rebut alguna trucada de ciutadans que no tenien constància de quin era el motiu de les sirenes, i se’ls ha informat”.

Àngel Pérez, Inspector de la Policia Local

La prova s’emmarca en el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT), i serveix per comprovar que els sons d’avís funcionen davant una hipotètica situació d’emergència per risc químic, i per familiaritzar-ne la població. Es duu a terme 2 cops l’any, i avui s’han activat 89 sirenes a 39 municipis de Catalunya.