Supermercats locals recullen, avui i demà, aliments bàsics a través del Gran Recapte

813
Recapte aliments
Recapte aliments

Diversos supermercats de Martorell se sumen, avui divendres i demà dissabte, a la campanya del Gran Recapte de la Fundació Banc dels Aliments. S’hi recullen productes bàsics, com ara olis, llet i conserves, per a les persones més necessitades del nostre entorn. L’any passat, Martorell va fer donació de prop de 19 tones d’aliments bàsics en aquesta campanya.

Supermercats de Martorell disposen, avui i demà, de caixes gegants en les quals els clients poden donar aliments per a la campanya. A més, Carrefour i Mercadona compten amb voluntaris del Banc dels Aliments, que informen la clientel·la: “donem una bossa de plàstic per a dipositar els aliments, que es retorna a la sortida. Preferentment demanem olis, llet i conserves de vegetals i de peix, ja que tenen un gran valor energètic i llarga caducitat”, explica una dels coordinadors del Banc d’Aliments al Baix Llobregat, Josep Maria Ferrer.

Josep Maria Ferrer, coordinador del Baix Llobregat del Banc dels Aliments

La campanya té lloc avui divendres fins a les 21h i demà dissabte de 09.00 a 21.00h, ininterrompudament. S’espera repetir la resposta de l’any passat: “a Martorell es va obtenir una xifra de quasi 19 tones d’aliments el 2016”, destaca Ferrer.

El Gran Recapte és la iniciativa més voluminosa de la Fundació del Banc dels Aliments, ja que representa prop del 25% de tot el que recapta al llarg de l’any. Pretén ajudar les persones més necessitades i donar a conèixer a la ciutadania la situació que travessa aquest grup que, amb la crisi econòmica, ha anat creixent.

Josep Maria Ferrer, coordinador del Baix Llobregat del Banc dels Aliments

Enguany s’ha superat la xifra dels 25.000 voluntaris arreu de Catalunya -23.715 l’any passat-, que es distribueixen en 2.700 punts habilitats a mercats i supermercats de tot el país. 800 d’aquests voluntaris es concentren a la comarca del Baix Llobregat.