Es cancel·la la Festa Major per evitar el risc de contagi de la COVID-19

1693
Colles de cultura popular. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)
Colles de cultura popular. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)

L’Ajuntament ha decidit cancel·lar la Festa Major de Martorell, que s’havia de celebrar del 14 al 16 d’agost d’enguany. L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha anunciat que es pren aquesta decisió “fent cas del que diuen les autoritats sanitàries”, seguint criteris de prudència i reconeixent que, a dia d’avui, “hi ha risc d’alimentar la cadena de contagi de la malaltia”.

Segons el decret publicat des del consistori martorellenc, es prorrogarà fins el 31 d’agost la suspensió de les autoritzacions d’actes a la via pública i als espais públics, una suspensió on s’hi encabeixen les celebracions de la Festa Major 2020 i que va entrar en vigor el passat 20 de juliol. Inicialment, el decret només contemplava la cancel·lació del festival PAS 2020 i l’ajornament de l’acte In Memoriam, en record de les víctimes de la COVID-19, però s’ha ampliat també a la celebració de la Festa Major.

L’alcalde Xvier Fonollosa ha argumentat que “hem esperat fins al final, però les recomanacions i instruccions de les autoritats sanitàries són evitar, en la mesura del possible, les aglomeracions de persones que puguin facilitar una cadena de contagis”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa conclou que “l’any que ve, si la situació ho permet, farem una Festa més grossa i millor. I, sobretot, la farem sempre sense córrer cap risc per a ningú”.

Onze casos positius de coronavirus als hospitals

Segons les darreres dades de coronavirus a Martorell, hi ha 6 pacients, tots de fora de Martorell, que han donat positiu i que estan ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha 6 persones aïllades pendents del resultat de la prova. De la seva banda, a l’Hospital Sagrat Cor hi ha 5 persones ingressades amb positiu, 2 d’elles de Martorell i les altres 3 residents a altres poblacions veïnes.

Al marge dels hospitalitzats, hi ha 30 persones confinades al seu domicili. Al llarg del dia d’avui, no s’ha de lamentar cap defunció per la malaltia.