Suspesos els actes previstos de la Diada d’aquest dijous per culpa de la pluja

525

L’Ajuntament ha decidit suspendre els actes previstos per aquest dijous inclosos a la Diada Nacional de Catalunya degut a les condicions metereològiques i de seguretat que dificulten la viabilitat de la proposta artística. Es manté la inauguració de l’exposició Martorell sobre rodes a L’Enrajolada i l’ofrena floral i salves d’honor al fossar de Sant Bartomeu (22.15h), que en cas de pluja es traslladarà a La Caserna.

Entre els actes previstos avui dijous destacava l’espectacle de dansa i foc al pont d’Anoia amb el títol La Noia del Riu. Terra de futur, foc i ambició, l’actuació de les entitats de cultura popular, una marxa de torxes per la llera del riu i un correfoc.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Corral, ha explicat que “la decisió de suspendre la proposta s’ha pres aquest migdia, intentant apurar al màxim l’hora de decisió, però les previsions del temps i el muntatge previ necessari ens ha fet cancel·lar l’acte. Entrada la tarda ha parat de ploure i hem decidit fer l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu, en cas de pluja a La Caserna”

Des de la regidoria de Cultura s’ha enviat un correu electrònic als representants de les entitats que avui tenien previst participar en l’espectacle al Pont d’Anoia. En un breu comunicat s’ha agraït la col·laboració en el projecte amb la confiança de poder-ho fer realitat l’any vinent.

XXXVIII Pujada de la senyera a les Torretes
El divendres 11 de setembre l’activitat s’iniciarà ben aviat, amb la concentració a les 08.00h a la plaça de la Vila per pujar la senyera a la muntanya de les Torretes. Màrius Escoda, president de la Secció Sardanista de Martorell, comenta que “arribem a l’edició número 38 i cada cop ve més gent, i més jove, ’espai se’ns va quedant petit”.

La mateixa Secció Sardanista organitza després l’esmorzar de germanor (10.00h) a la plaça de la Vila, i la ballada de sardanes (11.00h) amb la Cobla Vila d’Olesa. L’AMCAM farà la 23a sortida de Motos Clàssiques i Antigues durant la matinal. Les havaneres amb el grup Roques Blaves i Rom Cremat tancaran els actes commemoratius el dia 11 de setembre.