‘TACA’, l’exposició de les millors obres dels alumnes de Batxillerat Artístic del Pompeu Fabra

416
Exposició Batxillerat Artístic Institut Pompeu Fabra
Exposició Batxillerat Artístic Institut Pompeu Fabra

L’Institut Pompeu Fabra ha inaugurat aquest divendres l’exposició TACA (Tocant Àmbits de Creació), una tria dels millors treballs que els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat Artístic han fet durant el curs. Les disciplines exposades són dibuix artístic, volum, disseny o audiovisual. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, el regidor de Cultura, Sergi Corral, i Jordi Parés, secretari del Pompeu Fabra. La mostra es pot visitar a les mateixes instal·lacions del centre.

El cap del Departament de Visual i Plàstica del Pompeu Fabra, Carles Borràs, ha explicat que “preparem aquesta mostra sempre relacionada amb algun tema que permet ampliar els continguts que desenvolupem a l’aula”. I ha incidit que “l’educació artística és una necessitat perquè ens permet assolir competències i rutines mentals que estan en consonància amb la naturalesa social de l’ésser humà, i que són imprescindibles per a l’aprenentatge de qualsevol contingut curricular”.

Carles Borràs, cap del Departament de Visual i Plàstica

Núria Sedó, alumna de 2n de Batxillerat Artísic, ha dit que “exposem part del que hem fet durant el curs, en base a les temàtiques que toquem a cada disciplina”. A la mostra hi ha alguns dels seus retrats i projectes de disseny, tot i que el que més li agrada és el dibuix artístic “perquè vius tot el procés de creació i és gratificant veure després el resultat”. Sedó vol estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona.

Núria Sedó, alumna 2n Batxillerat Artístic

Paula Dorado, alumna de 2n de Batxillerat Artístic, exposa retrats, dibuixos i projectes de fonaments de l’art i cultura audiovisual. Es decanta, principalment, pels retrats i el dibuix artístic. “Quan estàs aprenent a dibuixar i el que fas s’assembla a la realitat, t’agrada”. Té clar que es vol dedicar al món de l’art, però encara no sap si a la branca de Publicitat, Disseny o Belles Arts.

Paula Dorado, alumna 2n Batxillerat Artístic

L’exposició es divideix en dues plantes del centre. Els visitants poden veure dibuix artístic, tècniques de llapis, grafit i clarobscur, i tècniques graficoplàstiques aplicades al dibuix artístic, com aquarel·les o dibuix al natural. També hi ha volums de fang, maquetes, miniatures i disseny de moda.